11. listopadu 2012 • 04:00

Kadlec naštval Bílka: Nevěděl jsem, že musím povinně kopat „břevínka“

Autor: kub, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparťané Václav Kadlec a Josef Hušbauer naštvali podle informací deníku Sport reprezentační kouče Michala Bílka. Jak? Tím, že po skončení tréninku během srazu zamířili do šatny – na rozdíl od spoluhráčů, kteří se ještě na hřišti věnovali doplňkovým hrám. Oba nyní v nominaci pro utkání se Slovenskem chybí, Kadlec především kvůli poranění lebky.



„Taky se to ke mně doneslo,“ přiznává Kadlec, že o Bílkově hněvu slyšel. „Měli jsme po tréninku pět minut dělat, kdo chce, co chce. My jsme se s Pepou šli napít a protáhnout, nic víc.“

Přitom nešlo o tréninkovou jednotku, kterou by Bílek svým svěřencům bezpodmínečně naúkoloval. „Nevěděli jsme, že je povinné si jít kopat břevínka nebo něco podobného,“ říká Kadlec s tím, že osobně mu Bílek nic neřekl. O jeho nespokojenosti se dozvěděl z jiných zdrojů.

Je otázkou, zda to Bílka ovlivnilo při sestavování nominace na kvalifikační duely s Maltou a Bulharskem, při nichž nejmladší střelec v historii české reprezentace chyběl, ačkoliv ve Spartě odváděl dobré výkony.

Bílek sparťanského útočníka oficiálně přenechal kolegovi Jakubu Dovalilovi, jehož jedenadvacítku čekala baráž o postup na ME s Ruskem.

Šlechetné gesto, že? Nebo spíš políček dvacetiletému útočníkovi, který Bílka nakrkl? Ať už „břevínky“ nebo špatným výkonem v přátelském utkání s Finskem (0:1).

„Vím, že jsem nezahrál dobře, to je samozřejmé. Ale první poločas nezahrál dobře vůbec nikdo – a odnesl jsem to já. Byl jsem jediný, kdo na další sraz nejel,“ glosuje to Kadlec.

„Pak jsem se na to koukal ze záznamu, v první půli jsme měli dvě nebezpečné akce – a u obou jsem byl, takže zas tak horší než ostatní jsem nebyl.“

FOTOGALERIE VÁCLAVA KADLECE

Václav Kadlec v exkluzivním rozhovoru pro deník Sport popisuje, jak došlo k jeho zranění v utkání s Mladou Boleslaví
Václav Kadlec v exkluzivním rozhovoru pro deník Sport popisuje, jak došlo k jeho zranění v utkání s Mladou Boleslaví

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud