13. listopadu 2012 • 19:13

Čtyři nováčci do základu! To je Bílkův plán na Slováky

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uši deseti reprezentačních nováčků slyší příznivou zprávu: trenér Michal bílek je chce ve středečním zápase se Slovenskem vidět v akci. Čtyři z nich začnou od první minuty v základní sestavě.



Plejáda nových tváří se tak už den před výkopem může těšit, že si připíše první start v nejcennějším dresu se lvíčkem na prsou. Bílek už pouze váhá nad podobou základní sestavy.

„Jsem v podstatě rozhodnutý. Váhám jen nad jedním postem v záloze, budu ale chtít, aby se všichni kluci dostali do hry. Můžu prozradit, že v základu budou pravděpodobně čtyři nováčci,“ řekl Bílek na tiskové konferenci v Olomouci, kde se zápas ve středu od 17:30 hraje.

I přes různé informace, podle kterých může být tento duel pro Bílka poslední, zůstává reprezentační kouč zahloubaný do sportovních problémů, k nimž se započítala spousta omluvenek.

„Naše ofenziva bude téměř úplně nová, nebude to pro kluky snadné. Ale všem nováčkům už jsem říkal, ať si to užijí a hrají bez nervů. Věřím, že se více prosadíme v ofenzivě než v minulých zápasech,“ prohlásil Bílek.

Věří, že jeho svěřencům dodá energii i vyprodaný stadion. Do prodeje půjde ve středu ráno už jen zbytek lístků. Andrův stadion se navíc může těšit na to, že na trávník dle Bílkova slibu vyběhne i kvartet fotbalistů, kteří jsou, anebo byli, s Olomoucí spojeni – Ordoš, Hořava, Pospíšil, Kalas.

„I těm klukům z Olomouce může v úvodu pomoct, že tady budou hrát před vlastním publikem. Ale například Ordoš už je zkušený kluk, věřím, že do naší hry dá klid a výkony z ligy přenese i do nároďáku,“ podotkl Bílek.

„Přeju si, aby atmosféra byla pozitivní a diváci nás povzbuzovali. Posledně jsme tady prohráli s Litvou, ale doufám, že ve středu bude výsledek příznivější,“ dodal.

Slovensko prý bude i v neúplné sestavě pro český obměněný výběr nebezpečný soupeř. „Má tři výrazné individuality. Hlavně střed pole je strašně silný, vpředu Bakoš s Ďurišem, kteří mají výbornou aktuální formu. Je to silný protivník,“ zakončil Bílek.

Michal BílekFoto EPA

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud