3. února 2013 • 18:36

Bony a Drogba pláčou, Pobřeží slonoviny dohrálo ve čtvrtfinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Favorizovaní fotbalisté Pobřeží slonoviny vypadli na africkém šampionátu ve čtvrtfinále. Hvězdný tým, jehož součástí je i bývalý útočník pražské Sparty Wilfried Bony, podlehl 1:2 Nigérii. Medaile se na svém posledním turnaji v dresu národního týmu nedočkal útočník Didier Drogba, jehož země na triumf čeká již od roku 1992.



Nigerijci, kterým k postupu do vyřazovacích bojů pomohly až dvě penalty v souboji s Etiopií, se ujali vedení těsně před přestávkou díky Emenikemu. V 50. minutě sice srovnal Tioté, jenže dvanáct minut před koncem rozhodl Mba.

Pro Pobřeží slonoviny tak končí šampionát ještě větším zklamáním než loňský ročník, v jehož finále podlehl tým v penaltovém rozstřelu Zambii.

V duelu Burkiny Faso s Togem se čekalo po bezbrankové základní hrací době na jediný gól až do poslední minuty první části prodloužení, kdy tožská obrana nepohlídala při rohovém kopu hlavičkujícího Pitroipu.

Burkina Faso se dostala do semifinále podruhé v historii, v roce 1998 skončila na čtvrtém místě.

Čtvrtfinále mistrovství Afriky ve fotbale:
Pobřeží slonoviny - Nigérie 1:2 (50. Tioté - 43. Emenike, 78. Mba)
Burkina Faso - Togo 1:0 po prodl. (0:0, 0:0), (105. Pitroipa)

Semifinálové dvojice: Mali - Nigérie, Ghana - Burkina Faso.

Kanonýr Pobřeží slonoviny Didier Drogba se snažil, ale porážce 1:2 od Nigérie ve čtvrtfinále afrického fotbalového šampionátu nezabránil
Kanonýr Pobřeží slonoviny Didier Drogba se snažil, ale porážce 1:2 od Nigérie ve čtvrtfinále afrického fotbalového šampionátu nezabránil

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud