6. února 2013 • 22:22

Velký příslib do kvalifikace, chválil českou výhru expert Palička

Autor: hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česko ve středečním přípravném utkání zdeptalo tureckého soupeře už před přestávkou. Góly Krejčího a Lafaty získalo vedení 2:0 a už si jej nenechalo vzít. A hlavně první poločas hodnotil  fotbalový expert Vlastimil Palička kladně po všech stránkách.  



„Především první půle je jednoznačným příslibem vzhledem ke kvalifikaci na mistrovství světa. Tým se okysličil a hráči jako Darida, Krejčí, Vydra, Lafata a Rosický se ukázali velmi dobře,“ pochválil Rosického a spol. Palička.

Podle Paličky „noví“ hráči (v uvozovkách kvůli Rosickému) vnesli do hry prvky, které reprezentačnímu celku v minulosti v přátelských zápasech často chyběly.

„Byla tam koncentrace, zaujetí a z toho plynula kompaktní hra. Byli jsme daleko aktivnější po ztrátě míče a ve snaze ho získat zpět. Velmi se mi líbilo, že v základní sestavě bylo hodně pohyblivých hráčů, kteří nešetří krokem, jak se říká. To byl i důvod, proč se Turci příliš nedostávali k rychlým protiútokům,“  pověděl a vyzdvihnul kombinační hru Bílkova týmu, která vyústila v bleskovou Krejčího úvodní branku.

„Hra našeho týmu byla hodně sebevědomá, ale i kvůli tomu, že Turci byli hodně pasivní a příliš agresivně nenapadali. Nesmíme se proto výkonem nechat ani uchlácholit,“ varoval však bývalý prvoligový kouč.

„Druhý poločas se s prvním již nedá srovnávat. Vedli jsme a nehráli už tak přímočaře. Hru ovlivnilo i velké množství střídání. Turci také hráli s větším nasazením, jejich trenér měl o přestávce zřejmě velmi důrazný proslov a na hře soupeře to bylo znát. Podržel nás skvělý Laštůvka,“ uzavřel Palička.

Češi letí vzhůru, Turci letí k zemi! Parta kolem Tomáše Rosického se může radovat z výhry 2:0, to Ömer Toprak a turecký tým ostrouhal
Češi letí vzhůru, Turci letí k zemi! Parta kolem Tomáše Rosického se může radovat z výhry 2:0, to Ömer Toprak a turecký tým ostrouhal

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud