2. června 2013 • 14:29

Fotbalisté se už chystají na Itálii, plzeňští mistři se hlásili později

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeňští fotbalisté, kteří v sobotu oslavili vítězství v lize, dorazí na dnešní sraz národního týmu s mírným zpožděním. Nováček v národním týmu Václav Procházka, David Limberský, Vladimír Darida a Daniel Kolář po poledni na srazu před pátečním kvalifikačním duelem o postup na mistrovství světa s Itálií ještě chyběli, ale odpolední trénink na pražském Strahově už měli v plánu stihnout.



Plzeňský kvartet dostal povolení dorazit později hlavně proto, aby si fotbalisté mohli užít velkolepé mistrovské oslavy, které v západočeském městě vypukly po závěrečné výhře 3:0 v Hradci Králové.

"Euforie v plzeňském týmu asi byla velká, ale klukům jsme vzkázali, aby byli v pohodě. Protože nás čeká velmi důležitý zápas. Plzeňáci tak od pondělí musí být v absolutním pořádku," naznačil s úsměvem kouč Michal Bílek, že plzeňští hráči v sobotu na chvíli mohli porušit životosprávu.

Bílek neměl ani obavy z toho, že by plzeňští mistři dali najevo svoji nadřazenost reprezentantům z řad Sparty, kteří v ligovém finiši museli vzít zavděk druhým místem.

Sparta do národního týmu nyní dodala brankáře Tomáše Vaclíka, záložníka Ladislava Krejčího a útočníky Václava Kadlece s Davidem Lafatou. "Nemyslím, že by mezi plzeňskými a sparťanskými kluky vznikly nějaké třenice. Sezona je už minulostí," řekl zvesela Bílek, který v minulosti sám ve Spartě hrál i trénoval a chvíli jako kouč vedl i Plzeň.

Bílka dnes mohlo těšit i to, že nikdo z nominovaných neměl zdravotní problémy vážnějšího rázu. "Menší potíže mají jen útočník Pekhart s obráncem Kadlecem," řekl Bílek.

Česká reprezentace je po pěti odehraných zápasech na třetím místě a ztrácí pět bodů právě na vedoucí Itálii. Druhé Bulharsko má o dva body víc než český tým, ale také zápas odehraný navíc. Na světový šampionát postoupí přímo vítěz skupiny, osm týmů z druhých míst si zajistí účast v baráži.

Zápas na stadionu Sparty ještě není vyprodaný. K dnešnímu dni zbývalo v prodeji asi tři tisíce lístků, k dispozici jsou v zákaznickém centru letenského stadionu, které je otevřeno každý všední den.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud