14. srpna 2013 • 04:57

Kapitán Plašil stovku nevyhlíží a tvrdí: Pořád mám týmu co dát!

Autor: kah, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když loni v září Jaroslav Plašil poprvé vedl fotbalovou reprezentaci jako kapitán, byl u porážky v přípravném zápase s Finskem 0:1. Se spoluhráči za výkon schytal tvrdou kritiku. Ve středu si pásku na levý rukáv navlékne znovu v přípravném duelu proti Maďarsku. Další blamáž ale Plašil odmítá připustit.



„Teď určitě máme na to, abychom v Budapešti odehráli dobrý zápas. A uděláme všechno pro to, aby se některé nepovedené přípravy z minulosti neopakovaly,“ měl jasno fotbalista Bordeaux.

Proti Maďarsku povede mladý tým, který ale podle něj má kvalitu. „Třeba Vláďa Darida nebo Pepa Hušbauer dávají góly v lize i nahrávají. Reprezentaci mají, co dát,“ prohlásil majitel čtyřiaosmdesáti reprezentačních startů.

O překonání stovky prý nepřemýšlí jako o metě, k níž se upíná. „Já se na to takhle nekoukám, pro mě je hlavní, že mám týmu stále co dát. A nejdůležitější je kvalifikovat se na mistrovství světa. Že bych vyhlížel stovku, to určitě ne,“ uvedl fotbalista.

Dres národního týmu oblékl poprvé za éry trenéra Karla Brücknera (debutoval v březnu 2004 v Irsku výsledkem 1:2).

Za sebou má v této sezoně už duel o francouzský Superpohár proti Paris St. Germain a také ligovou bitvu s Monakem. Parťáci z Gambrinus ligy toho mají v sezoně odkopáno víc, ale třeba reprezentanti působící v Itálii či Anglii (Matěj Vydra, Libor Kozák nebo Tomáš Sivok) teprve čekají na start sezony.

I proto je rád, že si český národní tým vyzkouší, v jaké je formě. „Pro hráče, který toho zatím moc neodehrál, je to dobrá příprava, stejně tak i pro nás, co už jsme něco absolvovali. Pravda je, že rozdíly v tomto termínu mohou být docela velké,“ dodává a věří, že středeční prověrka dopadne pro tým dobře.

Zápas českého týmu proti Maďarsku začíná ve 20:30, sledovat ho můžete na iSport.cz ONLINE.

Více na téma české reprezentace před zápasem s Maďarskem čtěte ve středečním deníku Sport.

Zkušený záložník Jaroslav Plašil povede ve středu náordní tým do přípravného zápasu v Maďarsku jako kapitán. Slíbil, že pod další fotbalovou blamáží, nechce být podepsaný
Zkušený záložník Jaroslav Plašil povede ve středu náordní tým do přípravného zápasu v Maďarsku jako kapitán. Slíbil, že pod další fotbalovou blamáží, nechce být podepsaný

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud