14. listopadu 2013 • 04:50

Vrba Plzeň kvůli reprezentaci nezradí. Nemá na to svědomí, říká Lička

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohl by si dupnout a už zítra být jednou nohou u fotbalové reprezentace, jenže to zřejmě kouč Plzně Pavel Vrba neudělá. Co se obletovanému kouči momentálně honí hlavou? Lidé, kteří ho dobře znají, se shodují: Klíčový je teď majitel Viktorie Tomáš Paclík, protože Vrba do sebemenšího sporu s ním nepůjde.



Na první pohled je to jednoduchá rovnice: Trenéra Pavla Vrbu reprezentace láká, touží po něm i šéf FAČR Miroslav Pelta a v cestě jim nestojí ani Vrbova smlouva s Plzní. Stačí jen do zítra uplatnit výstupní klauzuli na osm milionů korun a Vrba bude volný.

Jenže pak je tady ještě jedna opomíjená komplikace. Vrbovo svědomí. „Nepochybujme, že by Pavel chtěl trénovat reprezentaci. Nikdy ale nepůjde proti zájmům Plzně. Nebouchl by za sebou dveřmi,“ říká trenér Verner Lička, který má k Vrbovi blízko od dob jeho působení v Ostravě.

Deník Sport oslovil další osobnosti, které plzeňského kouče dobře znají a dokážou odpovědět na zásadní otázku. Jak nyní Vrba uvažuje? A v jednom se shodují: K národnímu týmu jít chce. „Určitě ho to k němu táhne,“ tuší kouč František Komňacký, kterému Vrba dělal v Ostravě asistenta.

Komňacký a spol. se však shodují i v druhém bodě. Férová povaha Vrbovi nedovolí, aby přistoupil na silové řešení, které se teď nabízí, a odchod z Plzně si vydupal navzdory všem. Byť si tím Vrba může u Pelty ublížit, protože se navenek projeví jako „slaboch“.

„Vrbovi nejde o veřejné mínění, ale o vlastní svědomí. Tohle by neudělal,“ souhlasí i Verner Lička.

Více o rozhodování Pavla Vrby čtěte ve čtvrtečním Sportu!

Majitel Viktorie Plzeň Tomáš Paclík oznámil, že kouče Pavla Vrbu k české reprezentaci nepustí. Ani teď, ani v budoucnu
Majitel Viktorie Plzeň Tomáš Paclík oznámil, že kouče Pavla Vrbu k české reprezentaci nepustí. Ani teď, ani v budoucnu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud