5. září 2014 • 04:56

I Nizozemci jsou k poražení! 5 problémů, které ukázala prohra v Itálii

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nizozemci jsou také jen lidé a Češi je mohou porazit. Jen klišé? Vůbec ne. Reprezentace „Oranjes“ ukázala v přípravném zápase na půdě Itálie (0:2) svoji temnou tvář. A nedá se říct, že by Nizozemci nenasadili nejsilnější možnou sestavu, právě naopak. Jenže bronzoví medailisté z posledního mistrovství světa předvedli, že i oni mají své problémy.



MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 9. • 20:45
Itálie
Itálie
2:0
ONLINE
4. září
20:45
Nizozemsko
Nizozemsko
Góly

Domácí: 3. Immobile, 10. Rossi

Hosté:

Sestavy

Domácí: Sirigu – Bonucci, Ranocchia, Astori, Darmian (73. Candreva), Marchisio (62. Verratti), De Rossi "C" (67. Parolo), Giaccherini, De Sciglio (67. Pasqual), Immobile (76. Giovinco), Zaza (72. Destro).

Hosté: Cillessen – Janmaat (73. Van der Wiel), de Vrij, Martins Indi, Sneijder, de Jong (63. Pieters), Wijnaldum (86. Fer), Blind, Kuijt, van Persie (80. Narsingh), Lens (12. Veltman).

Karty

Domácí: Verratti

Hosté: Martins Indi (č)

Rozhodčí

Sergej Karasjov – Anton Averjanov, Tichon Kalugin (Rusko).

Stadion

Stadio San Nicola, Bari

Prostupní stopeři

Dva góly Itálie za prvních 10 minut. Hlavní viníci? Obrana v čele s oběma stopery. Při prvním úderu si nechali De Vrij a Martins Indi zaběhnout útočníka soupeře za svými zády a už ho nedokázali stihnout. Při druhém pak musel chvílemi neohrabaný Indi faulovat ve vápně a zápas pro něj skončil.

VIDEO | První gól Itálie do sítě Nizozemska

Chybějící tvůrce

Welsey Sneijder se sice jako vždy snažil, nejlepší roky má ale dávno za sebou. Nizozemsku tak chybí klasický tvůrce hry, který umí rozdat přesné pasy za obranu soupeře a v případě potřeby také zklidnit tempo. Nizozemci i proto často hrají více dozadu, než k brance soupeře.

Nepostradatelný Robben

Že je každý fotbalista nahraditelný? Nenechte se mýlit. Arjen Robben ve své vynikající formě prostě nahradit nelze. A poznávají to i Nizozemci. Při absenci záložníka Bayernu se nenašel tahoun, který by dokázal vzít míč a přejít přes více než jednoho hráče. Kuyt je sice bojovník, individuálně ale nestačí.

VIDEO | Druhý gól Itálie z penalty, za kterou byl vyloučen Indi

Vyhaslý Van Persie

Už na šampionátu v Brazílii nepředvedl kromě prvního zápasu v podstatě nic. Naštvaní jsou na něj i fanoušci United. A Van Persie ve své „formě“ zatím pokračuje. V Itálii byl často úplně odříznutý ze hry, nedokázal si hledat volné prostory, ani podržet míč. V jediné velké příležitosti trestuhodně selhal.

Nový systém

Nizozemci určitě nebyli kvalitativně lepší než Španělé, přesto je potupili pětigólovým debaklem. Klíčem byl perfektní a neokoukaný systém Van Gaala, který fotbalistům Nizozemska sedl. Nový trenér Hiddink přešel k jinak postavené hře a Nizozemcům může chvíli trvat, než si na všechny změny zvyknou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud