9. září 2014 • 04:58

Ramos vyzkoušel penaltu á la Panenka. Povedla se mu parádně!

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Kvalifikace na EURO 2016 je v plném proudu. První utkání zvládli fotbalisté Španělska bez sebemenších potíží. Skóre utkání proti Makedonii načal už v 16. minutě Sergio Ramos, který parádním dloubákem napodobil penaltu Antonína Panenky z finále ME 1976. Španělé nakonec vyhráli 5:1.



Hvězda Realu Madrid Sergio Ramos je známý spíš svou sbírkou karet, než góly. V kvalifikačním utkání proti Makedonii však ukázal, že si věří i na penalty. U obránce není velkým zvykem, že se stane exekutorem pokutových kopů, ale Ramos ukázal, že má odvahy dost.

Zkušený obránce se totiž postavil na značku a dloubákem, který na mistrovství Evropy v roce 1976 předvedl Antonín Panenka, prostřelil makedonského brankáře Pacovskiho. Tento drzý kop už vyzkoušelo spoustu fotbalistů, ne každému však vyjde. Ramos ho provedl opravdu precizně.


Navíc španělský stoper se k netradičnímu penaltovému provedení neodhodlal poprvé, už na EURO 2012 si v reprezentačním dresu vychutnal podobným způsobem brankáře Portugalska.

Za zmínku stojí také druhý gól Španělů, který po třech minutách od pokutového kopu Ramose vstřelil Paco Alcacer. Připsal si tak na své konto první gól v seniorské reprezentaci. Španělé nakonec vyhráli 5:1, jediný gól na stadionu ve Valencii vstřelil z penalty Agim Ibraimi.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud