24. ledna 2015 • 19:14

VIDEO: Bony se blýskl kličkou alá Ronaldinho. Sloni hráli s Mali 1:1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Pobřeží slonoviny remizovali na mistrovství Afriky i v druhém utkání skupiny D. S bronzovým medailistou předloňského šampionátu Mali prohrávali až do 87. minuty, kdy vyrovnal na 1:1 Max Gradel. Krásný moment předvedl v prvním poločase útočník Bony Wilfried, po jehož parádní kličce se měla pískat penalta.



Za Pobřeží slonoviny nemohl nastoupit Gervinho z AS Řím, jenž dostal v předešlém utkání s Guineou (1:1) červenou kartu a od disciplinární komise obdržel distanc na dva zápasy. Druhý start si naopak připsal bývalý útočník pražské Sparty Wilfried Bony, jenž odehrál 84 minut.

Stejně jako v prvním utkání skupiny D museli reprezentanti Pobřeží slonoviny dotahovat náskok soupeře. Od sedmé minuty prohrávali, když nikým nehlídaný záložník anglického druholigového Wolverhamptonu Bakary Sako otevřel skóre.

Ve druhém poločase Pobřeží slonoviny bylo aktivnějším týmem, Mali se dostalo k jediné střele. Brankář Diakité navíc musel v 72. minutě pro zranění vystřídat. Jeho zástupce Berthé nestačil v 87. minutě na střelu Gradela.

Nejzajímavější moment zápasu měl nicméně na svědomí útočník Bony Wilfried. Hvězda Pobřeží slonoviny v první půli předvedla krásnou kličku, kterou se ve své nejlepší formě proslavil Brazilec Ronaldinho. Obránce, který dostal od Bonyho „jesle“, následně forvarda fauloval, penalta se ale nepískala.

VIDEO | Nádherná klička Bonyho Wilfrieda v utkání s Mali

Stejným výsledkem 1:1 skončil také druhý duel mezi Kamerunem a Guineou. Všechny týmy ve skupině mají po dvou bodech a skóre 2:2, o postupujících do play off se bude rozhodovat až ve středečních zápasech.

Kamerun přetavil úvodní tlak v branku ve 13. minutě, výraznou měrou k ní ale přispěl gólman Yattara, který si Moukandjův rohový kop srazil do vlastní branky. Do konce poločasu dokázal vyrovnat Ibrahima Traoré z bundesligového Mönchengladbachu, na kterého nestačilo hned několik kamerunských obránců.

Znovu mohl do vedení Kamerun dostat v druhé půli Aboubakar, útočník FC Porto však netrefil prázdnou branku, v závěru pak hlavičkoval těsně vedle M'Bia. Za Guineu odehrál 66 minut záložník Slovanu Bratislava Seydouba Soumah.

Fotbalové mistrovství Afriky

Skupina D

Pobřeží slonoviny - Mali 1:1 (0:1)
Branky: 87. Gradel - 7. Sako.

Kamerun - Guinea 1:1 (1:1)
Branky: 13. Moukandjo - 42. Traoré.

1. Pobřeží slonoviny 2 0 2 0 2:2 2
  Guinea 2 0 2 0 2:2 2
  Kamerun 2 0 2 0 2:2 2
  Mali 2 0 2 0 2:2 2

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud