9. února 2015 • 20:19

Velkolepé oslavy mistrů. Bonyho a spol. vítal milion fanoušků

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novopečené fotbalové mistry Afriky vítalo dnes po příletu do Abidžanu na milion lidí. Fanoušci zaplnili ulice, vylezli na budovy a metropoli Pobřeží slonoviny zahalili do národních barev oranžové, bílé a zelené. Jejich hrdinové v neděli ukončili čekání na titul v Rovníkové Guineji vítězstvím nad Ghanou po dramatickém penaltovém rozstřelu (9:8).



Autobus s týmem musel z letiště ke stadionu v Abidžanu popojíždět krokem, aby se prokličkoval davem. Přímo na stadionu čekalo několik hodin zhruba 35 tisíc lidí.

Fanoušci vyrazili do ulic hned po nedělním finálovém zápase a oslavy se spontánně protáhly až do dnešního odpoledne, když fotbalisté z dějiště šampionátu dorazili domů. Někteří z lidí nabádali politiky, aby si z hráčů vzali příklad.

"Tento pohár nám musí konečně přinést mír. Politici musí být jako hráči - jednotní," řekl jeden z fanoušků Bakary Diomande. Země totiž za posledních 13 let prožila dvě občanské války.

Mistři Afriky včetně Bonyho Wilfrieda přiletěli do Pobřeží slonoviny
Mistři Afriky včetně Bonyho Wilfrieda přiletěli do Pobřeží slonoviny

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud