5. července 2015 • 09:30

Messiho naděje zničil RAGBY kop, Argentina v penaltách vyhořela

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dovednostní disciplína, která ve čtvrtfinále s Kolumbií Argentince podržela, jim ve finále Copa América zlomila vaz. Favorit favoritů proměnil jediný ze tří pokutových kopů a zlato po rozstřelu připadlo poprvé v historii Chilanům. Čekání Lionela Messiho na první velkou seniorskou trofej s národním týmem tak po prohře 0:1 trvá.



Messi po loňském prohraném finále MS s Německem ani tentokrát na zlato nedosáhl. Opět skončil těsně pod vrcholem, opět po zápase smutně klečel na trávníku. Vyhlášený střelec Barcelony se na turnaji trefil jen jednou. Čekalo se více, Argentina byla ve finále jasným favoritem.

Z 85 vzájemných zápasů s Chile Argentinci prohráli jen šest a na jihoamerickém mistrovství ještě tomuto soupeř nikdy nepodlehli. Nakonec ale musí na patnáctou kontinentální trofej čekat dál, naposledy ji získali v roce 1993.

Když v 76. minutě finále vyčerpaný Sergio Agüero, se třemi góly nejlepší střelec Argentiny na turnaji, střídal za Gonzála Higuaína, tušil málokdo, že neapolský náhradník pro sebe uzme roli nešiky a kata zlatých nadějí.

V základní hrací době ani prodloužení gól nepadl a o vítězi Copa América musely rozhodnout penalty. Messi bezpečně proměnil, Fernández byl před ním stejně úspěšný. Následně si míč na puntík postavil Higuaín a za kop, který předvedl, by se nemusel stydět žádný ragbista. 27letý bývalý zabiják Realu Madrid branku překopl snad o dva metry.

VIDEO: Podívejte se na zpackaný kop Higuaína


Následně Banegův pokus chytil výborný brankář Bravo a když Sánchez ve čtvrté sérii svůj kop proměnil, zajistil Chile historický triumf.

"Prožíváme obrovský smutek, doslova muka," soukal ze sebe po zápasevJavier Mascherano, který jako jeden z mála argentinských hráčů byl ochoten s novináři mluvit. "Strašně nás to všechny bolí a bude to ještě horší."

Zlomený byl i jeho kouč Gerardo Martino. "Po 120 minutách velmi dobré hry měla podle mě vyhrát jednoznačně Argentina," uzavřel trenér, který před čtyřmi lety dovedl do finále Paraguay a trofeje se rovněž nedočkal.

Lionel Messi se ve finále gólově neprosadilFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud