21. března 2016 • 08:50

Vrba po derby povolal Brabce, Marečka a Frýdka, Škoda má smůlu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři poslední volná místa ve fotbalové reprezentaci pro přípravný duel se Skotskem a ve Švédsku doplnili po derby sparťané. Kouč Pavel Vrba dodatečně povolal nováčky Jakuba Brabce a Lukáše Marečka a jejich spoluhráče Martina Frýdka. Nedostalo se tak třeba na slávistu Milana Škodu.



"O nominaci Frýdka, Marečka a Brabce rozhodly v první řadě jejich velmi dobré výkony v posledních zápasech na klubové scéně. Naše nadcházející zápasy jsou posledními před nominací na závěrečnou přípravu na Euro a také poslední možností, kdy můžeme určité věci vyzkoušet. Také proto jsme se je rozhodli nyní vzít," uvedl v tiskové zprávě Vrba .

Všichni tři dodatečně povolaní sparťané mají bohaté zkušenosti z mládežnických reprezentací. Frýdek a Brabec se společně představili na loňském mistrovství Evropy do 21 v České republice, Mareček stejnou akci absolvoval už v roce 2011 v Dánsku, kde s týmem získal bronz.

Výkony Sparty mi dělají radost, usmíval se kouč Vrba na srazu
Video se připravuje ...

Třiadvacetiletý Frýdek už do národního A-mužstva nakoukl, stejně jako Mareček s Brabcem ale ještě nemá na kontě žádný start. Jeho výhodou je velká univerzálnost, může nastoupit na několika postech v záloze i v obraně.

Dobrá forma v úvodu jara vynesla pozvánku i stejně starému Brabcovi a o dva roky staršímu Marečkovi. Nedostalo se tak třeba na slávistického útočníka Milana Škodu , který se v derby trefil po pěti zápasech bez gólu.

Vrba má nyní k dispozici pro nadcházející přípravné zápasy kompletní kádr 23 hráčů, v němž je celkem šest sparťanů. Již dříve byli nominováni Bořek Dočkal , Ladislav Krejčí a Josef Šural . Reprezentanti mají dnes sraz v Praze, odpoledne budou trénovat na Strahově.

Národní tým se ve čtvrtek 24. března utká na pražské Letné se Skotskem a o pět dní později se Češi představí ve Stockholmu proti Švédsku. Zápasy budou pro reprezentaci poslední prověrkou před závěrečnou přípravou na letní mistrovství Evropy ve Francii.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Slavia 3:1. Derby pro Spartu, Slavii zničila po půli
Video se připravuje ...

Derby je jenom jedno, to je nejvíc, řekl Lafata
Video se připravuje ...


SPECIÁL EURO 2016: VŠE O MISTROVSTVÍ EVROPY VE FOTBALE

STADIONY A MĚSTA PRO EURO 2016

HISTORIE ME VE FOTBALE

.


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud