Karel Häring
21. března 2016 • 23:20

Petr Čech překvapil. Po EURO zváží konec v reprezentaci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká fotbalová reprezentace bez Petra Čecha? Čtrnáct let to bylo něco nepředstavitelného. Ovšem Fotbalista roku 2015 přiznal, že po letošním šampionátu ve Francii zváží, jestli ukončí kariéru v národním týmu, nebo si ji ještě o jeden kvalifikační cyklus prodlouží.



„Po mistrovství Evropy si doma sednu a zvážím, jestli budu pokračovat dál, nebo nebudu. Léta samozřejmě přibývají. Uvidíme, jestli to, že ubude cestování i počet zápasů, možná prodlouží moji kariéru v klubu,“ prohlásil na tiskové konferenci poté, co poosmé převzal cenu pro nejlepšího fotbalistu roku.

Zatím nechtěl prozradit, ke které variantě se momentálně víc přiklání. „Uvidíme, jak se budu cítit a co bude dál. Ještě na to nemám přesnou odpověď. Hlavně doufám, že nadcházející EURO pro nás dopadne dobře a uhrajeme co nejlepší výsledek. Pak to teprve budu řešit,“ uvedl gólman Arsenalu.

Čech překvapil na Fotbalistovi roku. Zváží konec v reprezentaci
Video se připravuje ...

Výsledek na turnaji ve Francii prý ale na jeho rozhodování nebude mít vliv. „Nemyslím, že by úspěch nebo neúspěch nějak ovlivnil můj věk,“ prohlásil třiatřicetiletý brankář.

Hlavním motivem případného konce by byla úspora sil a větší prostor na regeneraci během náročných sezon. „Patnáct let hraju šedesát zápasů za sezonu, ono je to pak někdy znát. Jestli to udělám tak proto, abych měl víc času si odpočinout a soustředit se víc na klubový fotbal. V národním týmu jsem odehrál čtrnáct let, což je strašně dlouhá doba. Ale už jsem řekl, že uvidíme, jak se budu cítit dál.“

Čech debutoval v reprezentaci v únoru 2002, od té doby odehrál 118 zápasů, loni na podzim vyrovnal rekord Karla Poborského.

ČECH, POBORSKÝ, ROSICKÝ. PODÍVEJTE SE NA ŽEBŘÍČEK REPREZENTANTŮ S NEJVÍCE STARTY>>>

Nedvěd je novým členem Síně slávy, cenu dostal Černý i Vrba
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud