20. března 2017 • 15:10

Hušbauer po třech letech v repre: Byl jsem smířený, že nominace už nebude

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slávistický fotbalista Josef Hušbauer připustil, že už se vnitřně smiřoval s tím, že reprezentace je pro něj uzavřenou kapitolou. O to větší překvapení pro něj bylo, že ho trenér Karel Jarolím v neděli dodatečně povolal k nadcházejícím zápasům s Litvou a v San Marinu. Za reprezentaci může nastoupit poprvé po téměř třech letech.



"Věděl jsem, že už taky nejsem nejmladší, že teď tu hraje hodně mladších kluků, kteří jsou velmi kvalitní. Takže jsem si říkal, že je možné, že už se do repre nikdy nepodívám, byl jsem s tím i smířený. Říkal jsem si, že pro mě je důležitější hrát v klubu a udělat tam úspěch," řekl dnes novinářům na srazu týmu Hušbauer .

Naposledy nastoupil v národním celku v červnu 2014 proti Rakousku. "Když se podívám zpátky od toho Rakouska, tak se mi pak nějak extra nedařilo. Bylo tam zranění, do toho jsem přestoupil (do Cagliari), nehrál jsem, takže jsem z toho vypadl. Spíš jsem se pak soustředil na klubový úspěch, abych hrál zase v klubu," uvedl sedmadvacetiletý záložník.

Hušbauer a Hloušek jsou zpět v reprezentaci. Týmu vládnou slávisté
Video se připravuje ...

Pomohl mu přestup ze Sparty do Slavie, kam zamířil v prosinci 2015 a herně ožil. Návrat do reprezentace si vysloužil i díky povedenému sobotnímu výkonu v Liberci, kde dvakrát trefil břevno. "Byl jsem normálně doma a pak mi zavolali, že jsem byl nominovaný. Nečekal jsem to, byl jsem dost překvapený. Dlouho jsem tu nebyl, nějak jsem ani reprezentaci nevnímal. Je to pro mě hezké, že jsem se zase po dvou a půl letech vrátil," uvedl Hušbauer.

Spolu s ním je v nominaci další pětice slávistů, kteří figurují v lize o bod na druhém místě za Plzní. "Kluci jsou velmi kvalitní, mladí. Je vidět, že právem hrajeme o titul, že kvalitu máme. Bez Slavie bych tu určitě nebyl. Tým mi pomáhá, kluci kolem mě jsou velmi kvalitní. Mohu se o ně opřít, což je velké plus," prohlásil Hušbauer.

Po utkání v Liberci připustil, že má drobné zdravotní potíže. "Jedná se o svalový problém, mám to delší dobu, ale není to nic vážného. Věřím, že to bude v pohodě," řekl Hušbauer.

Po reprezentační přestávce ho čeká derby. Ze Sparty je v reprezentaci pouze brankář Tomáš Koubek . "Věřím, že to pro nás nebude komplikace, že ten sraz tady bude kvalitní. Pak budeme mít celý týden před sebou na přípravu na derby. Spíš jde o to, aby se všichni vrátili zdraví," dodal.

Bořek Dočkal po prvním návratu z Číny: Necítím se jako největší hvězda týmu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud