7. listopadu 2017 • 20:54

Češi už jsou v Kataru. Šest hodin v letadle, pak úžas z luxusní metropole

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po šesti hodinách v letadle už byli znovu ve svém živlu. Jen co výprava s českými fotbalisty dosedla na letišti v katarském Dauhá, vydali se svěřenci Karla Jarolíma vyběhat únavu z dlouhého letu na hřiště. „Bylo to dlouhé, ale tím, že jsme měli nějak uzpůsobené letadlo a sedačky, tak se to dalo vydržet,“ řekl po tréninku záložník Jan Sýkora.



V pondělí se oficiálně sešli, v úterý dopoledne vyrazil směr Katar. Českou fotbalovou reprezentaci zde čeká přípravný dvojzápas s Islandem a domácím výběrem. Ačkoliv byli hráči unaveni po dlouhém letu, Dauhá si zamilovali hned na první pohled.

"Je to nádherné město. I náš hotel je fantastický. V životě bych netušil, co se dá na kousku pouště postavit,“ žasnul nováček v národním týmu Vladimír Coufal, který byl povolán na poslední chvíli v pondělí večer.

Češi už jsou v Kataru. Šest hodin v letadle, pak úžas z luxusní metropole
Video se připravuje ...

„Byl to můj nejdelší let v životě, ale teď už náš čeká jen to, co máme rádi,“ pokračoval liberecký kapitán. „Bylo to fakt dlouhé, ale tím, že jsme měli nějak uzpůsobené letadlo a sedačky, tak se to dalo vydržet. I jídlo proběhlo, takže dobrý,“ dodal slávista Jan Sýkora.

Jarolíma a spol. ve středu čeká první přípravný test. Soupeřem bude od 15:45 Island, který v uplynulé kvalifikaci postoupil na světový šampionát do Ruska.

Čechům však v Kataru schází hned několik opor. Kvůli zranění chybějí Vladimír Darida , Pavel Kadeřábek , Patrik Schick , Václav Kadlec, Matěj Vydra, z rodinných důvodů pak Bořek Dočkal s Theodorem Gebre Selassiem a ze zdravotních důvodů vypadli i donominování Radim Řezník a Jaromír Zmrhal.

V Dauhá tak mohou dostat poprvé šanci nováčci Stefan Simič, David Houska, Robert Hrubý či Vladimír Coufal.

Národní tým na tréninku před utkáním s Islandem
Národní tým na tréninku před utkáním s Islandem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud