22. března 2018 • 11:46

Další přípravy pro Čechy. Před MS prověří Austrálii a Nigérii

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbaloví reprezentanti se na soustředění v Rakousku na přelomu května a června utkají nejprve 1. června s Austrálií a 6. června s Nigérií. Pro oba soupeře budou zápasy přípravou na mistrovství světa v Rusku, kam národní celek nepostoupil.



"Chceme od 28. května do 7. června na soustředění do Rakouska. Prvního tam budeme mít Austrálii a šestého pak Nigérii. Oba zápasy mám víceméně potvrzené, jsou to velmi kvalitní týmy," řekl novinářům manažer reprezentace Jaromír Šeterle.

Austrálie se bude na šampionát připravovat v Turecku, odkud 1. června přiletí do Rakouska a v St. Pöltenu se utká s Českem. Následně 9. června v generálce změří síly s Maďarskem.

"Jsem rád, že můžeme strávit dlouhou dobu přípravou v Evropě, abychom byli co nejlépe připravení. Možnost hrát s Českem a Maďarskem je pro nás důležitá k doplnění našeho tréninkového režimu. Asociace nám zajistila nejlepší možnou přípravu," řekl trenér Austrálie Bert van Marwijk.

Největší hvězdou Austrálie je zkušený útočník Tim Cahill, k dalším osobnostem patří kapitán Mile Jedinak z Aston Villy a Mathew Leckie z Herthy Berlín. V nominaci na březnové přípravné zápasy je také stoper Aleksandar Šušnjar z Mladé Boleslavi, který dal rodné Austrálii přednost před Srbskem.

Češi se s Austrálií dosud utkali jen v roce 2000 v přípravě v Teplicích, kde vyhráli 3:1. Československo se střetlo s Austrálií osmkrát a vždy na její půdě. Šestkrát vyhrálo a dva zápasy skončily nerozhodně.

S Nigérii se dosud národní celek utkal jen jednou, na turnaji v Casablance v prosinci 1996 zvítězil po brankách Radka Druláka a Reného Wagnera 2:1. Africký celek bude na světovém šampionátu startovat potřetí za sebou.

Schick: Není to lehké. Jeden čas jsem byl nejprobíranějším tématem v Itálii
Video se připravuje ...

Čeští fotbalisté se rozhlížejí z terasy svého hotelu v Nanningu
Čeští fotbalisté se rozhlížejí z terasy svého hotelu v Nanningu

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud