23. března 2018 • 14:57

Hvězdy vs. Češi: Suárez moc nečekal, Cavaniho paráda nebyla z ofsajdu

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ubránit Cavaniho a Suáreze. Tak zněla mise číslo jedna před zápasem českého nároďáku s Uruguají. Jo, ono se to řekne… Byl to právě vlasatý snajpr PSG a zabiják z Barcelony, kteří soubor Karla Jarolíma odsoudili k zápasu o umístění proti Číně a svůj tým poslali do finále. V jakých momentech se nejvíce blýskli?



Luis Suárez na svou první velkou chvíli nemusel dlouho čekat. Když si v 10. minutě nabíhal na centr do pokutového území nikým nehlídán, gólman Jiří Pavlenka proti němu vyrazil skluzem a poslal jej k zemi. O penaltě nebylo sporu, sám Suárez si ji vzal na starost a míč poslal nekompromisně pod břevno.

Pak hrozil především hlavou, v 17. minutě se proti jeho pokusu musel vytáhnout Pavlenka, o pouhé čtyři minuty později umístil střelec Barcelony svou hlavičku jen o kousek vedle tyče.

Pavlenka: Penalta byla přísná, Suárez to udělal chytře
Video se připravuje ...

Zbytek prvního dějství pak patřil hlavně Suárezovu kolegovi z útoku. Edinson  Cavani byl v dobré pozici ve 35. minutě, místo střely ale volil přihrávku spoluhráči. Při následném rohu se pak hnal k dorážce, na míč těsně nedosáhl.

Na svou chvíli slávy ale nemusel čekat dlouho. Jen tři minuty přišel centr mladého záložníka Nahitana Nándeze, střelec PSG si po přiťuknutí Suáreze pohlídal ofsajdovou linii a úplně sám měl dost prostoru na to, aby přidal druhý gól zápasu krásnými nůžkami. O ofsajd se nejednalo jen proto, že Pavel Kadeřábek po nepovedeném odkopu nestačil včas vyběhnout.

Druhý poločas byl podstatně klidnější, nedá se ale říct, že by oba střelci dohráli zápas v ležérním tempu. Důkazem budiž situace z 55. minuty. Cavani ve vlastním vápně ubránil rohový kop Antonína Baráka, a hned pelášil k pokutovému území soupeře, kde ho perfekním pasem z jedničky našel Luis Suárez. Třetí branka z toho ale nakonec nebyla.

Čas Cavaniho a Suáreze se nachýlil v 78. minutě, kdy byli společně vystřídání. V základní sestavě finálového zápasu proti Walesu by ale zase chybět neměli. Koneckonců, na druhé straně bude stát jiný střelec při chuti - Gareth Bale, autor hattricku z mače proti Číně.

Jarolím: Kdybychom měli Suáreze s Cavanim na své straně, výsledek by byl možná opačný
Video se připravuje ...

Darida po prohře: Cavaniho gól, to byla extratřída. Trefil to dokonale
Video se připravuje ...

Gebre Selassie: Na stoperu jsem si musel zvykat, ale nezvládli jsme to špatně
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 10. Suárez, 37. Cavani

Hosté:

Sestavy

Domácí: Muslera – Varela, Godín, Giménez – Laxalt, Nández (60. Sánchez), Bentancur (79. Rodríguez), Vecino (68. Torreira), De Arrascaeta (60. Ramírez) – Suárez (79. Gómez), Cavani (80. Stuani).

Hosté: Pavlenka – Kadeřábek, Gebre Selassie, Suchý, Novák, Bořil (38. Frýdek) – Darida, Souček (76. Trávník), Barák – Schick, Krmenčík (61. Kopic).

Rozhodčí

Saoud Ali Al-Abda

Stadion

Kuang-Si Sports Center Stadium, Nan-ning

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud