27. května 2018 • 12:41

Jarolím povolal do Rakouska ještě šest hráčů, včetně nováčka Jemelky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalové reprezentace Karel Jarolím dodatečně nominoval pro přípravné zápasy s Austrálií a Nigérií na soustředění v Rakousku šest hráčů z české ligy. Premiérovou pozvánku si vysloužil olomoucký obránce Václav Jemelka, vedle něj tým doplnili další zadák Vladimír Coufal, středopolaři Michal Trávník, Tomáš Hořava a Jan Sýkora a ofenzivní záložník Josef Šural.



V nominaci na kemp v Rakousku je v tuto chvíli 26 hráčů, ale není jisté, zda všichni na soustředění odjedou. "Jsme s hráči v kontaktu a víme, že se někteří perou se zdravotními problémy. U některých reprezentantů z původní nominace teprve nejbližší dny rozhodnou, zda budou moct všichni vyrazit s týmem do Rakouska. Po vzájemné dohodě necháme finální rozhodnutí až na konzultaci s reprezentačními lékaři a fyzioterapeuty," uvedl manažer reprezentace Jaromír Šeterle.

"Šestice donominovaných fotbalistů jednak doplní původní nominaci, zároveň jsme již připraveni na případné absence ze zdravotních důvodů," doplnil Šeterle v tiskové zprávě.

Dvaadvacetiletý Jemelka patří k největším objevům uplynulé sezony první ligy. Talentovaný stoper byl jedním z lídrů defenzivy nováčka soutěže, který překvapivě skončil na čtvrtém místě tabulky znamenajícím kvalifikaci Evropské ligy. Jemelka pomohl k tomu, že Hanáci měli s 22 inkasovanými góly druhou nejlepší obranu ligy.

Další dodatečně povolaná jména už nejsou překvapením, všichni hráči měli stejně jako Jemelka v závěru ligové sezony formu. Liberecký kapitán Coufal má za reprezentaci jeden start, jablonecký Trávník nastoupil za národní A-tým dvakrát, slávista Sýkora sedmkrát, plzeňský Hořava desetkrát a sparťan Šural sedmnáctkrát.

Reprezentanti se sejdou v pondělí v Praze a ve středu zamíří do Rakouska. Tam je čekají dva zápasy s týmy, které na rozdíl od nich postoupily na světový šampionát do Ruska. Češi nejprve 1. června nastoupí proti Austrálii a 6. června budou hrát s Nigérií.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud