6. června 2018 • 19:35

Vaclík po Nigérii: Říkali, že můžou vyhrát MS. Náš tým není tak špatný

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Odchytal první poločas, musel vytáhnout několik těžkých zákroků. Tomáš Vaclík zvládl svůj úkol v české brance dobře, ve středu proti Nigérii nedostal gól. Také gólmana Basileje těšilo, že mužstvo napravilo vysokou prohru 0:4 s Austrálií a soustředění v Rakousku zakončilo skalpem Nigérie, účastníka světového šampionátu v Rusku.



Co pro vás znamená výhra nad Nigérií?
"Je to cenná výhra. Sami o sobě prohlašovali, že mohou vyhrát mistrovství světa. Určitou pasáž utkání jsme byli lepší, drželi jsme míč, měli jsme hodně standardek a z nich šance. Druhou půli už měla standarky hlavně Nigérie, ale nějakou větší šanci si nevytvořila. Zvládli jsme to dobře, šlo o diametrálně odlišný výkon oproti utkání s Austrálií."

Pomohla mužstvu hra na tři stopery?
"Je to kompaktnější, když jsme pod tlakem, mohou se zatáhnout i halfbeci. Hráli jsme tak i v kvalifikaci, v tomhle rozestavení jsme odehráli asi nejlepší zápas doma proti Německu. Asi nám to sedí. Je dobře, že máme dvě varianty, mezi kterými můžeme přepínat."

Tomáš Vaclík: Vítězství nad Nigérií? Tým není tak špatný, jak se psalo
Video se připravuje ...


Který zákrok byl pro vás v utkání nejtěžší?
"Asi proti jedné střele za vápnem. Nebyl jsem si jistý, jestli jde do brány. U jejich přímáků jsme si už před zápasem na videu ukazovali, že to Moses kope přes zeď. Když kopal, oni zeď nerozšířili, takže jsem viděl míč docela brzo."

Ve druhém poločase se hodně rozpršelo. Byl jste rád za poločasové střídání, že?
"To vyšlo dobře. Počasí bylo pár minut šílené. Jirka Pavlenka to měl složité hlavně při rozehrávce, protože míč se ve vzduchu začal kvůli větru vracet. Délka míče pak nebyla taková, jaká by nám pomohla odolávat jejich tlaku."

Ovlivnilo počasí druhou půli?
"Neřekl bych, že to bylo jen počasím. Oni nasadili čerstvé útočníky, mají velkou kvalitu dopředu, hráli dobře, zatlačili nás, ale my obrannou fázi zvládli dobře."

Je na čem stavět pro Ligu národů?
"Já myslím, že ano. Liga národů ale začíná až za dlouho a do té doby se může stát spousta věcí. Je hodně spekulací ohledně přestupů. Ale cítím, že v týmu něco je a že to není tak špatné, jak se psalo nebo jaké jsme měli výsledky. Spousta kluků teprve začíná hrát za nároďák a je to pro ně pořád něco nového. Takže věřím, že budeme mít lepší výsledky než poslední roky."



Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud