Premium
12. září 2018 • 05:00

Nový kouč Česka: Svaz má pět jmen. Zvažuje se model Ševčenko, říká Berbr

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Národní tým po dvou letech hledá nového trenéra. Na seznamu je až pět jmen a z toho se rýsují dva hlavní kandidáti. Podle informací deníku Sport jde o Jaroslava Šilhavého a překvapivě Karla Poborského, bývalého reprezentanta a velkou personu. Ta ovšem dosud nikde netrénovala, nepočítáme-li výpomoc v mládežnických akademiích FAČR, kterým zároveň řediteluje. O jakých kandidátech asociace uvažuje? Kdo by mohl být kromě Poborského v roli českého Ševčenka, kouče Ukrajiny? A jaké základní body od nového trenéra vyžadují předseda fotbalové asociace Martin Malík a místopředseda Roman Berbr?



Na světelné tabuli svítilo skóre 0:3. Byl poločas. A v hlavách čelních představitelů fotbalové vlády už ta myšlenka na změnu šrotovala. „Ta šiška (1:5), kterou jsme nakonec dostali, nám to jenom ulehčila,“ přiznal Sportu předseda FAČR Martin Malík. Na tribuně v Rostově spolu s místopředsedou Romanem Berbrem se shodli, že odvolání Karla Jarolíma je nezbytným krokem.

A tak ho udělali. V letadle na cestě domů.

„Karel sám řekl, že by sice měl vizi, jak pokračovat, ale že vidí, že mužstvo potřebuje nový impulz. To však nic nemění na skutečnosti, že bychom ho stejně odvolali,“ doplnil Malík s tím, že národní tým potřebuje systémovou změnu.

S Jarolímem končí celý realizační tým včetně asistentů Miroslava Koubka, Borise Kočího, Jana Stejskala i manažera reprezentace Jaromíra Šetrleho.

„Svému nástupci, ať už jím bude kdokoliv, přeji hodně štěstí,“ vzkázal Jarolím.

Kdo jej nahradí? Zdroje Sportu silně hovoří o Jaroslavu Šilhavém a Karlu Poborském jako největších adeptech. První v předminulé sezoně vyhrál titul se Slavií a u reprezentace

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud