Martin Mls
Premium
19. listopadu 2018 • 12:56

Stochovo slovenské obrození! Jak začala kletba a co je za jejím koncem

Autor: Martin Mls
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Miroslav Stoch a slovenská reprezentace? Přes dva roky to bylo tabu. Mohl hrát jako bůh, ale měl smůlu. Trenér Ján Kozák ho definitivně škrtl po konfliktu na cestě z EURO 2016, milost dostal až od nového kouče Pavla Hapala. „Nebudu lhát, nároďák mi chyběl,“ vyznal se slávista Stoch. Jeho program na dnešní večer: pikantní bitva proti Čechům v Edenu, kde je doma. V placené části článku se dozvíte, co mělo stát za jeho minulými konflikty a proč se současná opora Slavie změnila.



Je to přesně týden, kdy se Miroslav Stoch postavil před kamery a pravil: „Jsem rád, že jsem zpátky.“ V těch slovech byla kromě úlevy cítit i radost ze zahojené rány na duši. Stoch přes dva roky chyběl ve slovenské reprezentaci, znovu do ní patří od minulého týdne.

„Ani si nepamatuju, v jaké formě jsem byl, když jsem hrál za nároďák naposledy,“ usmál se při vzpomínce na EURO 2016.

Slovákům se evropský bál povedl, na rozdíl od českého týmu prošli do osmifinále. Jenže Stoch tenkrát zažíval těžké časy: těsně před turnajem mu zemřela matka a na EURO dostal pouhých sedm minut. Cestou z Francie se v letadle pohádal s trenérem Jánem Kozákem a až do pátečního zápasu proti Ukrajině se v reprezentaci neobjevil.

„Těžko říct, co přesně se tenkrát v letadle stalo, ale rozhodně tam musela padnout tvrdší slova. Něco hodně urážejícího,“ mínil Pavol Spál, redaktor slovenského deníku SME.

Tady je verze Stochova otce Miroslava: „Trenérovi se nelíbilo, že hrála nahlas muzika a jela tam i jiná zábava. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud