21. února 2022 • 08:45

Novozélanďanka si dala tři vlastní góly za poločas. Češky padly s Islandem

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

České fotbalové reprezentantky po bezbrankové remíze s domácím výběrem podlehly ve druhém utkání na turnaji SheBelieves Cup v americkém Carsonu Islanďankám 1:2. V posledním duelu se svěřenkyně trenéra Karla Rady střetnou v texaském Friscu v noci na čtvrtek s Novým Zélandem. Ten schytal pětigólový příděl od Američanek a obránkyně Meikayla Mooreová si kuriózně dala hned tři vlastní góly...



Češky proti ostrovnímu celku nastoupily oproti duelu s úřadujícími mistryněmi světa s osmi změnami v základní sestavě. Islanďanky rozhodly o vítězství v rozmezí 11. až 18. minuty, kdy se prosadily Natasha Anasiová a Selma Magnúsdóttirová. Až v 85. minutě snížila Michaela Khýrová. „Myslím si, že jsme byly lepším týmem. Měly jsme více šancí, ale bohužel jsme je neproměnily, což nás stálo body,“ citoval Khýrovou web Fotbalové asociace ČR.

„To, co jsme si nepřáli, v začátku utkání neinkasovat, se nám nepodařilo splnit. Věděli jsme o silné stránce Islandu, což jsou centry do vápna, tam nás potrestal a do dvacáté minuty jsme prohrávali 0:2. Pak se tým zvedl, šel herně nahoru a byli jsme lepší,“ řekl kouč Rada. „Dokázali jsme přehrávat soupeře a vytvářet si dobré závary, které se nám bohužel nepodařilo dohrát. V druhém poločase jsme si vytvořili dostatek šancí a zakončení na to, abychom gól dali, to nás dnes minimálně stálo bod,“ dodal.

Poslední soupeř Češek na turnaji Nový Zéland utrpěl v neděli debakl 0:5 s pořadatelským týmem USA. Smutnou postavou zápasu byla obránkyně Meikayla Mooreová, jež si během půlhodiny v prvním poločase vstřelila tři vlastní góly. Hráčce Liverpoolu se navíc podařil jinak ceněný „dokonalý hattrick“: mezi 5. a 36. minutou skórovala pravou nohou, hlavou a levou nohou.

„Každý, kdo hrál fotbal, a je jedno, na jaké úrovni, zažil skvělé a také těžké zápasy. A Mouse (Mooreová) má dnes za sebou to druhé,“ uvedla trenérka Novozélanďanek Jitka Klimková, jež nešťastnou hráčku ještě do přestávky vystřídala. „Samozřejmě je smutná a zklamaná, ale je to úžasný člověk a hráčka, jež patří do tohoto týmu. Všichni v tomhle pro ni těžkém okamžiku stojíme za ní,“ dodala bývalá česká reprezentantka a trenérka Slovácka.

Přípravný turnaj SheBelieves Cup v Carsonu (USA):

Česko - Island 1:2 (0:2)
Branky: 85. Khýrová - 11. Anasiová, 18. Magnúsdóttirová.
Sestava Česka: Vaníčková (46. Lukášová) - Chlastáková (84. Stašková), Bertholdová (46. Necidová), Kotrčová, Khýrová - Cahynová (73. Krejčiříková) - Cvrčková (66. Šlajsová), K. Dubcová, Pochmanová, Černá (66. Dlasková) - Mrázová. Trenér: Rada.

USA - Nový Zéland 5:0 (3:0).

1. Island 2 2 0 0 3:1 6
2. USA 2 1 1 0 5:0 4
3. Česko 2 0 1 1 1:2 1
4. Nový Zéland 2 0 0 2 0:6 0

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud