Radek Špryňar
Premium
2. ledna 2024 • 13:26

Hašek k reprezentaci? Plat nebyl překážkou, asistent skončí ve Slavii

Vstoupit do diskuse
65
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zřejmě už ve čtvrtek bude oficiálně oznámen nový trenér českého národního týmu. Podle informací deníku Sport a webu iSport.cz je hlavním favoritem Ivan Hašek. Shodla se na něm pracovní skupina v čele s předsedou asociace Petrem Fouskem a technickým ředitelem Erichem Brabcem. Manažerem mužstva se má stát Pavel Nedvěd. Domluvená jsou i jména asistentů a dalších členů realizačního týmu. Vše však musí projít schválením výkonného výboru.



Za dva dny by měl mít český národní tým nového trenéra. Jaroslav Šilhavý po úspěšné kvalifikaci o postup na EURO 2024 rezignoval. To bylo dvacátého listopadu. Od té doby se vybírá jeho nástupce. Suverénně největší šance má Ivan Hašek.

Vše mělo být upečeno už v prosinci, ale vzhledem k tomu, že tehdy ještě nedošlo k finální dohodě ohledně manažerské role s Pavlem Nedvědem, a také nebyla vyřešena jména asistentů, výkonný výbor se za podivných okolností nesešel. Tehdy se více než polovina členů fotbalové vlády z plánovaného jednání omluvila.

Ivan Hašek, navzdory okolnostem, zůstal pro pracovní skupinu (Petr Fousek, Jiří Šidliák, Jan Richter, Adolf Šádek) a technického ředitele Ericha Brabce při výběru číslem jedna. Před koncem roku se měli zainteresovaní znovu potkat a potvrdit si konzistentnost názorů s tím, že se měly řešit konkrétní smluvní podmínky. Ještě v úterý se měl Hašek potkat s Brabcem a konzultovat poslední drobnosti.

„Hodně práce se udělalo během prosince, abychom v lednu, jak jsme dopředu avizovali, mohli nového trenéra představit,“ pronesl v úterý svazový místopředseda Jiří Šidliák pro asociační server fotbal.cz.

Anketa

Je Ivan Hašek nejlepší variantou na post reprezentačního trenéra?

ANO
NE

Podle zdrojů Sportu si šedesátiletý kouč neměl klást nepřekonatelné finanční požadavky. Jeho plat by se měl dle domluvy pohybovat v podobné relaci jako u předchůdce Šilhavého. Tedy zhruba

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
65

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud