13. června 2008 • 17:28

Brückner potvrdil, že po EURO končí

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani případný úspěch na mistrovství Evropy nezmění rozhodnutí trenéra Karla Brücknera skončit u národního týmu. Kouč to řekl před pátečním tréninkem v Seefeldu.



Mužstvo připravuje na nedělní vyvrcholení bojů v základní skupině mistrovství Evropy proti Turecku. V případě porážky to bude Brücknerův poslední duel na lavičce mužstva, které vede už šest a půl roku.

Trenér si svůj poslední šampionát zjevně užívá, ale ani zde nepřestává překvapovat. Dnes například změnil tradiční předzápasový program: čeští fotbalisté totiž neabsolvují v sobotu oficiální trénink v Ženevě, ale místo toho se budou připravovat dopoledne od 11:00 v Seefeldu, kde ještě pobědvají, a až poté se výprava rychle přesune do jihozápadního cípu Švýcarska.

Brückner se ke změně rozhodl kvůli tomu, aby své hráče uchránil od předzápasového humbuku v dějišti utkání. "Nejde vše naplánovat na měsíc dopředu, občas jsou takové změny vhodné.

Vyplynulo to z naší situace - v Ženevě kolem tréninku je všechno hodně frekventované, neklidné a my navíc máme tamní hřiště dostatečně osahané," vysvětlil kouč změnu plánu.

Také pozápasový rytmus bude odlišný od předchozích utkání, neboť po nich tým cestoval ještě v noci letecky do Innsbrucku a poté autobusem do Seefeldu.

Jenže nedělní zápas skončí nejdříve ve 22:30 a hlavní tyrolské letiště přijímá pouze do půlnoci. "Ale i kdyby nás přijalo, byla by rozbitá noc a to není dobré.

Takto noc strávíme v klidu v Ženevě a pak se přesuneme," naznačil kouč, že už pomalu spřádá plány, jak tým ideálně připravit na případné čtvrtfinále, které by Češi hráli v pátek ve Vídni s Chorvatskem.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud