11. března 2009 • 14:38

Beenhakker prý u Poláků končí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nizozemský trenér Leo Beenhakker údajně v dubnu skončí u polské fotbalové reprezentace. Po konfliktech s novým vedením Polského fotbalového svazu (PZPN) prý chce přerušit kontrakt, který má do roku 2010. Informoval o tom polský deník Fakt.



Zatímco bývalý šéf svazu Michal Listkiewicz si s Beenhakkerem rozuměl, nový předseda Gregorz Lato neskrývá odstup. Lato hned po svém zvolení loni na podzim dal najevo, že není příznivcem zaměstnávání cizinců u národního týmu. Nizozemce by měl podle Faktu zastoupit Franciszek Smuda, trenér Lechu Poznaň.

"Na svazu už jsou právníci Beenhakkera, kteří budou jednat o podrobnostech ukončení kontraktu. Zda ho Smuda zastoupí? Ano, tak to bude," řekl deníku nejmenovaný pracovník PZPN.

Sám Smuda zdůrazňuje, že působení u národního týmu by pro něj bylo výbornou příležitostí, ale ve svých komentářích je opatrný. "Ať Leo dokončí kontrakt. Ať nám vyhraje ještě nejbližší dva zápasy," uvedl. "A po Beenhakkerovi? Pro mě neexistuje lepší moment na to, abych převzal tým," dodal.

Beenhakkera Poláci střídavě chválí a kritizují podle toho, jak se reprezentačnímu mužstvu daří. Po vyřazení týmu v základní skupině loňského evropského šampionátu kouč prohlásil, že jeho práce v Polsku ještě není u konce a že v ní chce pokračovat. Totéž zopakoval i v říjnu po vítězství nad Českem a porážce se Slovenskem v kvalifikaci o postup na mistrovství světa 2010.

V březnu Poláci hrají další utkání v Severním Irsku, v Česku je čeká odveta až v závěru kvalifikace v říjnu. Skupinu vede s devíti body Slovensko, shodně sedm bodů má kvarteto Severní Irsko, Česko, Polsko a Slovinsko.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud