11. října 2009 • 11:24

USA a Mexiko si zajistily postup na fotbalové MS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté USA a Mexika si díky kvalifikačním výhrám v noci na dnešek zajistili postup na mistrovství světa v Jihoafrické republice.



O třetím účastníkovi turnaje se rozhodne v posledním kole mezi Kostarikou a Hondurasem, méně úspěšný z nich si zahraje baráž s pátým týmem jihoamerické tabulky.

Spojené státy na hřišti Hondurasu rychle otočily nepříznivý stav, dvěma brankami se o to zasloužil útočník Colorada Conor Casey. Zatočenou ranou do šibenice potom zvýšil na 3:1 z přímého kopu Landon Donovan. Honduras se ale nevzdal, utkání zdramatizoval a nakonec mohl i obrátit skóre. Jenže forvard Carlos Pavón nejprve vysoko přestřelil ze značky pokutového kopu a o chvíli později ve vyložené šanci minul hlavou míč.

Mexiko zapomnělo na nepovedený vstup do kvalifikace pod trenérem Svenem-Göranem Erikssonem a postup z druhého místa završilo pod jeho nástupcem Javierem Aguirrem suverénním domácím vítězstvím 4:1 nad Salvadorem. Bývalý trenér Atlétika Madrid si na reprezentační lavičce připsal páté vítězství v řadě. Mexičany na vyprodaném stotisícovém Aztéckém stadionu nerozhodila ani několikaminutová přestávka způsobená likvidací roje včel, který se hned v úvodu utkání objevil u jedné z brankových konstrukcí.

Díky porážce Hondurasu a svému čtyřbrankovému vítězství nad Trinidadem a Tobagem se na třetí příčku probila Kostarika. Její fotbalisté budou přímý postup hájit v posledním kole na hřišti USA. V případě zaváhání Kostariky a svého vítězství v Salvadoru se může na třetí místo dostat v současnosti čtvrtý Honduras.

Kvalifikace na fotbalové MS 2010 - zóna CONCACAF:
Mexiko - Salvador 4:1 (1:0), Kostarika - Trinidad a Tobago 4:0 (1:0), Honduras - USA 2:3 (0:0).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud