15. listopadu 2009 • 18:45

Češi pod Bílkem: Upachtěná remíza a prohra na penalty

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Start Michala Bílka na lavičce fotbalové reprezentace se příliš nevydařil. Češi pod jeho vedením na turnaji ve Spojených arabských emirátech nedokázali dát gól a s domácí reprezentací nakonec prohráli na penalty.



Zápas jsme sledovali ONLINE ZDE »

V prvním poločase byl český výběr lepší a vypracoval si i několik šancí, ale Rozehnal ani Hloušek ani jednou neuspěli.

Ve druhé půli už se pak Bílkovi svěřenci na nic nezmohli a po selhání Rozehnala a Necida v penaltovém rozstřelu si zahrají jen o třetí místo. Ve středu na ně čeká Ázerbajdžán, domácí tým se o triumf utká s Írákem.

ANALÝZA: Premiéra pod Bílkem? Čechům chyběla myšlenka »

Češi přitom nezačali špatně - už v sedmé minutě hlavičkoval ve vynikající pozici Rozhnal, jenže domácí gólman Násir předvedl skvělý zákrok a míč vytěsnil na roh.

I dál se mladý český výběr tlačil dopředu, ale jeho snahu brzdily nepřesné přihrávky a absence jakékoliv fotbalové myšlenky.

Ale ani Saudové nechtěli zůstat pozadu a ve 26. minutě se zapotil i český brankář Jaroslav Drobný. Obrana odvrátila centr jen k osamocenému Chámisovi, který z malého vápna hlavičkoval úplně osamocený.

Jeho "koníčka" ale Drobný reflexivně vyrazil na roh. V závěru poločasu se ještě mohli radovat Češi, Hloušek ovšem po Limberského akci mířil jen do brankáře a Hubník zase netrefil branku.

Druhý poločas byl co se fotbalové kvality týče ještě nudnější než ten první. Češi si nedokázali přihrát, natož něco vymyslet a jejich soupeři na tom nebyli o moc lépe.

O výsledku premiéry kouče Bílka tak rozhodovaly pokutové kopy. Hned jako první selhal kapitán David Rozehnal, jenž poslal míč se zavřenýma očima vedle Násirovy branky.

Obránce Hamburku sice ihned - jen zrcadlově obráceně - napodobil i Abdalláh, ale vítězstvím pohrdl i Necid. Ve druhé sérii nastřelil jen brankáře Násira.

Fiasko dokonal v páté sérii Daniel Pudil a bylo rozhodnuto - Bílkova éra odstartuje penaltovou porážkou se Spojenými arabskými emiráty.

Spojené arabské emiráty - Česká republika 0:0, 3:2 na penalty
Rozhodčí: Dalkam (Jordánsko) - Bahrúz, Sulejman (oba SAE). ŽK: Avaná - Rozehnal, Limberský, Blažek, Necid. Diváci: 5 000. Penalty proměnili: Džabir, Kamali, Rahmán - Rajnoch, Magera. Penalty neproměnili: Abduláh - Rozehnal, Necid, Pudil.
SAE: Násir - Sálim (46. M. Faíz), Kamali, Kásim, Džabir - Vihajbí, Chádir (46. Rahmán), Mubarak, Chamís (46. Abdaláh) - Chalíl (58. Machbút), Šihhí (84. Abbás). Trenér: Katanec.
ČR: Drobný - Limberský, Hubník (65. Šimůnek), Rozehnal, Pudil - Matějovský, Švec, Lička (79. Magera) - Fillo (62. Papadopulos, 83. Rajnoch), Necid, Hloušek (62. Blažek). Trenér: Bílek.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud