17. května 2010 • 15:54

Hráči prosili Šmicra: Můžeme zůstat v USA?

Autor: pj
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Socha Svobody, Times Square, nákupy… Fotbalové reprezentanty láká mnoho věcí. Proto se jich pár rozhodlo zůstat po přípravném turnaji ve Spojených státech a strávit za oceánem několikadenní dovolenou.



Na památky a ostatní krásy New Yorku se těší zejména záložník Jaroslav Plašil, který navštíví Spojené státy poprvé v životě. „Byl jsem akorát v Brazílii, kam jezdím za rodinou, a v Kanadě. Tohle bude premiéra,“ usmíval se.

Jaroslav PlašilFoto Blesk Martin Sekanina

V Americe hodlá zůstat po skončení turnaje dalších deset dní. „Přiletí za mnou manželka, tak si to užijeme a všechno prohlédneme. Pak se společně vrátíme na jih,“ dodal.

Pro jistotu se ptal na svolení manažera reprezentace Vladimíra Šmicra. Ten mu však opáčil, že záleží pouze na něm, zda se s týmem vrátí do Evropy. Stejný chtíč mají další dva hráči, včetně Milana Baroše. Ten sice hrát kvůli zranění nebude, ale s týmem poletí.

„Ptali se na možnost, jestli by mohli zůstat ve Státech, na což jsem odpověděl, že nám je to jedno. Klidně ať si dovolenou prodlouží, je to jejich záležitost,“ řekl Šmicer.

Čech oslaví narozeniny bez rodiny


Na památky se vrhne také brankář Petr Čech, ale pouze v době pobytu národního týmu v USA. Se zbytkem mužstva se poté vrátí do Prahy. „Byl jsem tam naposledy s Chelsea v roce 2006. Takže uvidím, jak se to tam za čtyři roky změnilo,“ uvedl.

Petr ČechFoto Barbora Reichová SPORT

Čechovi začíná příprava počátkem července, proto si chce dovolenou náležitě užít. Zatím ale nemá přesný plán toho, co bude po návratu z Ameriky dělat.

„Myslím si, že část dovolené strávím v Čechách s rodinou a lidmi, které jsem neměl možnost delší dobu vidět. A pak si samozřejmě pojedu odpočinout k moři,“ prozradil Čech, který ve čtvrtek oslaví 28. narozeniny.

„Už jsem si zvykl, že nikdy neslavím doma, protože v tomto období zrovna končí všechny soutěže nebo jsem s nároďákem. Možná si to ale vynahradím v Americe nebo až po návratu. Každopádně o to nepřijdu.“

Dovolenou by fotbalisté vyměnili za MS


Zhruba měsíc dovolené má před sebou také Plašil, který by však neodmítl o pár týdnů delší prázdniny. „Když se podívám na kluky, kteří mají šest týdnů, tak jim trochu závidím,“ přiznává se.

Na druhé straně by celou dovolenou klidně vyměnil za účast na mistrovství světa. „To by mi nevadilo. Ale kvalifikovat se asi už nepůjde,“ mrzí Plašila.

„Na všem zlém musíte najít pozitiva. Já třeba budu mít snad nejdelší prázdniny, které jsem kdy měl,“ doplnil Čech, který bude na turnaji fandit především svým spoluhráčům. „Jeden tým vybraný nemám. Ale rozhodně nebudu jako José Mourinho, který řekl, že se dívat nebude. Pár zápasů určitě shlédnu,“ uvedl.

Tipovat se český gólman neodvážil. Prý kvůli letošnímu mistrovství světa v hokeji. „Tam je jedno překvapení za druhým. Člověk opravdu nikdy neví. Outsider může chytnout vlnu a porazit každého, nejlepší tým zase dvakrát prohrát a jet domů,“ uzavřel Čech.

Milan Baroš je zklamaný z neproměněné šance.
Milan Baroš je zklamaný z neproměněné šance.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud