5. listopadu 2010 • 08:20

Chilský kouč odstoupil kvůli novému šéfovi svazu

Autor: čtk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbaloví reprezentanti Chile se po volbách nového svazového předsedy ocitli náhle bez trenéra. Argentinec Marcelo Bielsa totiž dostál svému slibu, že pokud ve volbách neuhájí svůj post jeho favorit Harold Meyne-Nicholls, vzdá se navzdory úspěchům své funkce. Po zvolení španělského byznysmena Jorgeho Segovii tak učinil.



"Nemůžu a ani nebudu s panem Segoviou spolupracovat. To prostě nejde," prohlásil Bielsa. Právě Meyne-Nicholls ho totiž před třemi lety k mužstvu přivedl a Chilané pod jeho vedením po 12 letech znovu hráli na mistrovství světa. A dokonce prošli do osmifinále, než je zastavili věhlasní Brazilci.

"Vyřadil se ze hry sám. Pro mě je to uzavřený případ. Jasně se vyjádřil, že nebude pokračovat," konstatoval nový svazový šéf Segovia. Bielsa přitom v létě prodloužil smlouvu na dalších pět let.

Kdo reprezentaci nyní povede, není jasné. Chilská média připomněla mimo jiné bývalého kouče Španělů Luise Aragonése.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud