spo
24. srpna 2011 • 07:27

Damková o kandidatuře na předsedkyni FAČR: Vyslyšela jsem hlas lidu

Autor: spo, Stanislav Hrabě
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě před několika týdny patřila Dagmar Damková mezi nejlepší rozhodčí světa, nyní už je pevně usednutá do funkcionářského křesla. Jen co byla zvolena do prestižní Komise rozhodčích UEFA, pomýšlí na český fotbalový trůn. Bude kandidovat na místo předsedkyně FAČR.



Jindřich Rajchl, místopředseda za Čechy, a Dagmar Damková, předsedkyně komise žen, to jsou dva oficiální kandidáti na post nejvyššího představitele českého fotbalu. Nejlepší české rozhodčí v uplynulých letech se k tomuto kroku odhodlala včera, první o tom informoval server hattrick.cz.

"Rozmýšlela jsem se dlouho, pořád jsem opakovala, že to není jednoduchá záležitost. Nakonec mě přiměla kandidovat podpora, kterou jsem získala. Jak se říká, vyslyšela jsem hlas lidu," uvedla Damková v rozhovoru pro deník Sport.

Bývalá rozhodčí ovšem ještě neví, jestli bude moci na předsedkyni opravdu kandidovat.

"Může se totiž stát, že na UEFA, tedy v komisi rozhodčích, v níž jsem členkou, by moji kandidaturu na místo nejvyššího představitele českého fotbalu moc nevítali či dokonce by to nebylo možné. To teprve zjistím a uvidíme. Až se vrátím, budu rozhodnutá," tvrdí s tím, že je připravená jednat i s Jindřichem Rajchlem o různých možnostech.

Damková se zdraví s diváky na konci zápasu.
Damková se zdraví s diváky na konci zápasu.

Hodně se mluví i o podpoře Damkové životního partnera Romana Berbra. Ten totiž před časem prohlásil, že novým předsedou bude ten, kdo získá právě jeho podporu.

"Jako vítězka se rozhodně necítím," smála se Damková v rozhovoru pro Sport. "Ale vím, že mě bude podporovat," dodala už bývalá sudí.

Velký rozhovor s Dagmar Damkovou čtěte ve středečním Sportu!

Vstoupit do diskuse
8

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud