Michal Koštuřík
2. února 2011 • 18:00

Rebel Carroll: Střílí góly a také mlátí ženy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PROFIL SOUPEŘE SPARTY - Pěkné kvítko angažoval FC Liverpool, soupeř Sparty v Evropské lize. Útočník Andy Carroll, od pondělí druhý nejdražší hráč v historii Premier League, s oblibou mlátí své partnerky, spoluhráče i náhodné známé v baru. Na policejní služebně v Newcastlu je jako doma. Co myslíte, že přijde dřív? Jeho první gól v novém klubu, nebo obvinění z trestného činu?



Talent by mohl rozdávat po hrstech. V hlavě to však Andy Carroll moc seřízené nemá. Už několikrát byl obviněný z napadení, zatím vždy se z průšvihu vyvlékl.

Dvaadvacetiletý démon tak může vesele řádit na hřišti. Po pondělním přestupu z Newcastlu za 35 milionů liber neváhal a požádal na Anfield Road o dres s číslem 9, který před ním nosil Fernando Torres.

Tenhle chlapík s výbušnou povahou má kuráž, to se musí nechat. Aby ji neměl, když kolem sebe slýchává, že je v současnosti největším talentem anglického fotbalu.



V Newcastlu si navlékl kapitánskou pásku už v říjnu minulého roku ve věku jedenadvaceti let. Na podzim také otec sedmnáctiměsíční dcery nastoupil v základní sestavě seniorského áčka v přípravě proti Francii. Italský stratég Fabio Capello mu drží místo vedle Wayna Rooneyho.

Černovlasý habán (191 cm) bývá nejčastěji srovnáván se slavným bombarďákem Alanem Shearerem, ikonou svého mateřského klubu. Jejich styl hry je takřka identický, oba jsou typickými silovými hrotovými útočníky s tvrdou střelou.

Andy Carroll si podává ruku s manažerem Liverpoolu.
Andy Carroll si podává ruku s manažerem Liverpoolu.


„Andy patří mezi tři nejlépe hlavičkující hráče, které jsem kdy viděl,“ vynesl jeden z komplimentů internacionál Kevin Keegan. „Pro mě je to nejschopnější střelec soutěže,“ prohlásil Ian Holloway, trenér Blackpoolu.

Což o to, o jeho fotbalových dovednostech není pochyb. Carroll, autor jedenácti branek v aktuálním ročníku Premier League, je hráčem budoucnosti. Vždyť po něm toužili ti nejmocnější - Chelsea, Manchester City, Manchester United, Arsenal, Real Madrid.

Nakonec však zaplatil ranec peněz Liverpool, což vzbudilo poprask. Deník The Mirror uveřejnil textovou komunikaci mezi útočníkem a jeho známým, ve které Carroll přiznává, že z Newcastlu přestoupit nehodlal. Vždyť s ním nedávno prodloužil kontrakt do roku 2015.



„Chtěli, abych řekl, že chci odejít. Ale já jsem prohlásil, že nechci,“ napsal údajně nový parťák Luise Suáreze v útoku „reds“.

Všemocná síla peněz však rozhodla za něj. Celá Anglie si tak nyní připomíná mladíkovy skandály, které musela řešit policie. Už v roce 2008 byl zatčen za napadení ženy, což loni dvakrát zopakoval.

657176:gallery:true:true

Jeho obětí se stala bývalá přítelkyně, kterou podle svých slov v sebeobraně udeřil do hlavy. Z vazby se dostal na kauci, policie případ uzavřela pro nedostatek důkazů. Neurvalec se následně stěhoval do domu kapitána Newcastlu Kevina Nolana, který na něj měl dohlížet.

Předloni rodák z Gatesheadu zaútočil na chlápka v baru, na tréninku se drsně porval se spoluhráči N‘Zogbiou a Taylorem. Ve druhém případě odnesl Carroll potyčku zlomenou rukou, jeho rival měl přeraženou čelist. Seriál jeho „přešlapů“ zatím končí v lednu letošního roku, kdy jej v pět ráno vykopli z baru, kde se opilý jako kára válel pod stolem.

Tak tohle je nové eso Liverpoolu, které může potkat i česká reprezentace do 21 let ve skupině na letním mistrovství Evropy...

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud