Jonáš Bartoš
23. května 2012 • 12:02

V Chelsea budu klidně sekat trávu, slíbil končící Drogba

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loučí se na vrcholu, v nejlepším momentě kariéry. Chelsea chtěla Didiera Drogbu udržet, 34letý útočník se nakonec angažmá po osmi letech rozhodl ukončit. "Kdybychom Ligu mistrů nevyhráli, neodcházel bych," připustil jeden z hrdinů finálového dramatu proti Bayernu Mnichov v rozhovoru pro britská média.



Drogba s klubem vyhrál tři ligové tituly, čtyři FA Cupy, dva Ligové poháry, na závěr přidal vysněnou Ligu mistrů. V 341 zápasech nastřílel 157 gólů, stal se žijící legendou klubu. Při triumfální jízdě Londýnem s pohárem mu tleskalo sto tisíc lidí. Zcela právem.

"Vyhrát Champions League bylo tou největší výzvou, moc jsem po ní toužil. Kdybychom pohár nezískali, těžko by se mi odcházelo. Honili jsme se za touhle trofejí osm let, co jsem byl v klubu, a několikrát jsme byli hodně blízko," připomněl Drogba.

Po zisku ušatého poháru už těžko hledá motivaci, aby se dál rval o pozici v jednom z nejlepších klubů světa. "Když se za něčím takovým, jako je Liga mistrů, pachtíte osm let a nakonec té mety dosáhnete, co bude dál? Myslím, že nadešel čas odejít," vysvětlil upřímně kanonýr z Pobřeží slonoviny.

Drogba od Chelsea nejprve dostal nabídku na jednoroční kontrakt, na který nechtěl přistoupit. Poté, co se skvělými výkony a rozhodujícími góly zasadil o zisk Ligy mistrů, zesílil tlak, aby ho klub udržel.

"Chelsea mě opravdu chtěla. Mohl jsem zůstat tak dlouho, jak jsem si představoval. Není to tak, že by už neměli zájem. Jde o mé rozhodnutí, které klub pochopil," prozradil Drogba.

Legendární forvard ocenil i jednání majitele klubu Romana Abramoviče. "V posledních dnech jsme spolu mluvili hodně často. Je to opravdu dobý, velice dobrý člověk. Pan Abramovič chápe mé pocity, respektuje mé rozhodnutí. Navždy budu hráčem Chelsea," vyjádřil se Drogba.

Didier Drogba s pohárem pro vítěze Anglického poháru
Didier Drogba s pohárem pro vítěze Anglického poháru

Opěvovaný kanonýr je spojovaný s čínským klubem Šanghaj Šen-chua, kde v roli hrajícího trenéra působí Drogbův spoluhráč Nicolas Anelka. Zájem projevily i týmy z USA, mluvilo se i o námluvách z Barcelony.

"Určitě nechci hrát za jiný klub v Anglii. Navždy budu spojený s Chelsea, má krev je modrá. Třeba se sem jednou vrátím jako manažer. Nebo půjdu sekat trávu, když mě o to požádají," usmál se důrazný útočník.

V Chelsea by ho mohl nahradit například kolumbijský snajpr Falcao z Atlétika Madrid, větší prostor dostane i Fernando Torres. "Teď to bude jeho éra, Chelsea je s ním v dobrých rukou. Prošel si těžkým obdobím, ale mě také trvalo tři roky, než jsem si zvykl. Hrát za Chelsea není nic jednoduchého," uzavřel Drogba. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud