10. prosince 2012 • 14:10

Péťo, chci tvůj podpis! Čech a spol. pobláznili Japonsko

Autor: pj, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petra Čecha v Japonsku milují! Jakmile stovky fanoušků českého gólmana na letišti v Tokiu spatřily, začaly jásat a vřískat. Každý chtěl jeho podpis a Čech všem žádostem vyhověl. Podívejte se na obsáhlou fotogalerii z příletu a tréninku fotbalistů Chelsea v Japonsku.



Bylo to nejlepší uvítání, jaké doposud Rafael Benítez v Chelsea zažil. Nikdo jej neposílal ani „ven“, ani do Liverpoolu. Nikdo mu nenadával. Prožil báječné přijetí, z kterého byl španělský kouč dojatý. A stejně tak jeho svěřenci.

Jedním z nežádanějších hráčů, od kterých chtěli fanoušci podpis, byl Petr Čech. Nikoho neodmítl a trpělivě rozdával jeden autogram za druhým. Podepisoval dresy, míče, rukavice i kopačky.

Japonské fanynky snad nejvíce uchvátil španělský útočník Fernando Torres, jenž se konečně rozstřílel a očekává se, že svými góly pomůže Chelsea k dosažení titulu pro nejlepší klub na světě.

FOTOGALERIE | Chelsea pobláznila Japonsko

Petr Čech a spol. pobláznili celé Japonsko. Český gólman byl po příletu jedním z nejžádanějších hráčů, od kterých chtěli fanoušci Chelsea autogram. Český brankář všem vyhověl.
Petr Čech a spol. pobláznili celé Japonsko.   Český gólman byl po příletu jedním z   nejžádanějších hráčů, od kterých chtěli   fanoušci Chelsea autogram. Český brankář   všem vyhověl.

Londýnský klub čeká ve čtvrtek v Jokohamě semifinále s mexickým Monterrey, vítěz se poté utká v nedělním finále s lepším z duelu mezi Al Ahlí a Corinthians.

„Jsme nasazeni do semifinále, takže jsme považováni za favority, což bychom měli potvrdit i na hřišti,“ řekl Petr Čech na tiskové konferenci v Japonsku.

Na své první představení na MS klubů se jednatřicetiletý český gólman hodně těší. „Můžete tu hrát, pouze když zvítězíte v Lize mistrů, takže to trvalo osm let, než jsem se sem dostal,“ dodal.

Chelsea se na mistrovství světa klubů musí obejít bez kapitána Johna Terryho, zato Frank Lampard bude po zranění trenéru Benítezovi k dispozici.

Čech se na MS klubů těší na technologii na brankové čáře

Petr Čech je rád, že FIFA na mistrovství světa klubů v Japonsku poprvé využije technologii hlídající brankovou čáru. Oporu Chelsea těší, že tím ubude kontroverzních gólů.

Petr Čech a Rafael Benítez na tiskové konferenci.Foto ČTK/AP
"Mám z tohoto rozhodnutí velkou radost," uvedl Čech na tiskové konferenci v Jokohamě, kam se Chelsea přesunula hned po sobotním ligovém vítězství 3:1 v Sunderlandu, jež bylo první pod novým trenérem Rafaelem Benítezem.

"Říkám to už deset let, že fotbal něco takového (technologii) potřebuje. Výsledky v některých soutěžích mohly být jiné," řekl český gólman.

Shodou okolností Benítezův Liverpool v sezoně 2004/05 vyřadil Chelsea v semifinále Ligy mistrů díky gólů Luise Garcíi, u něhož nebylo jasné, zda míč přešel brankovou čáru.

"Jako hráč si raději počkáte na správné rozhodnutí, než abyste byl zklamaný na konci zápasu," dodal Čech.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud