30. května 2014 • 04:20

Mourinho vykrádá Atlético! Chce podepsat tři hráče najednou

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Část úspěšného týmu Atlétika Madrid se pravděpodobně přestěhuje do Chelsea, kterou vyřadil v semifinále Ligy mistrů. Španělský deník El Confidencial informuje o schůzce trenéra Josého Mourinha s agentem Jorgem Mendesem. Spolu prý prodiskutovali plán, díky kterému v nejbližším přestupním termínu „ukradnou“ španělskému mistrovi hned tři hráče: levého beka Filipeho Luise, záložníka Tiaga a útočníka Diega Costu.



Tiago Mendes (vpravo)Foto ČTK/AP
Tiagův transfer je podle španělských i britských médií už domluvený, na Stamford Bridge se vrátí po devíti letech jakožto volný hráč. Jeho příchod by však neměl znamenat konec Franka Lamparda. Zkušený záložník dosud nepodepsal novou smlouvu a jednání se neustále protahují.

Chelsea tedy dolaďuje s Atlétikem pouze přestupní částky za Diega Costu a Filipeho Luise. Brazilského beka potřebuje z toho důvodu, aby zalepila díru po Ashleym Coleovi. Ten již s předstihem potvrdil, že končící smlouvu neobnoví a po dlouhých osmi letech londýnský klub opustí.

Filipe Luis v souboji s Garethem BaleFoto ČTK/AP
„S agentem jsem zvážil všechny možnosti týkající se příští sezony a bohužel to nevypadá, že jedna z nich bude Chelsea,“ uvedl před týdnem Cole, kterému vyprší smlouva 30. června a laso mu házejí např. Liverpool nebo Manchester City.

Mourinhovi navíc nevyšly námluvy se Southamptonem ohledně talentovaného Lukea Shawa, jenž má namířeno do Manchesteru United. Možná ale rozhodlo i to, že daleko více věří zkušenějšímu Luisovi, který přispěl k úspěšné sezoně Atlétika a patřil mezi největší opory.

„Uvidíme, co nastane. Ale smlouvu mám ještě na tři roky,“ řekl Filipe Luis ke spekulacím o přesunu na Stamford Bridge. I když to nemůže přiznat, přestup by patrně neodmítl už jen proto, že mu bohatá Chelsea hodlá dvojnásobně navýšit týdenní gáži na 180 tisíc liber, v přepočtu asi 6 milionů korun.

Diego CostaFoto Reuters
Dalším na řadě je forvard Diego Costa, o něhož se Mourinho zajímá dlouhodobě kvůli slabé produktivitě současných útočníků Fernanda Torrese, Samuela Eto’oa a Demby Ba. Ostatně také byla v uplynulé sezoně často terčem jeho kritiky. A nejen při oficiálním setkání s novináři. 

Vzpomínáte, co řekl v únoru na tajné nahrávce francouzské televize? „Největším problémem Chelsea je, že nemáme žádného střelce,“ uvedl Mourinho, aniž by tušil, že je natáčen. Zároveň Eto’oa pobouřil tím, když vtipkoval o jeho věku.

Podle informací The Times by měl Diego Costa společně s Filipem Luisem stát minimálně 50 milionů liber (1,7 miliardy korun).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud