14. června 2017 • 16:54

Ze Sparty do čtvrté anglické ligy. Brankář Štěch je posilou Lutonu

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Spartě už byl nechtěný, od zimy si mohl hledat nové angažmá. Brankář Marek Štěch nakonec našel. Z české ligy se stěhuje do Anglie, kde bude působit ve čtvrté lize v týmu Luton Town. „Jsem nadšený, že tu mohu být, těším se,“ tvrdil sedmadvacetiletý brankář, pro kterého bude Luton už šestým anglickým klubem v kariéře.



Štěch byl od roku 2008 hráčem West Hamu, za áčko si ale nikdy nezachytal a postupně odešel na čtyři různá hostování. Alespoň pár zápasů si připsal v dresu Wycombe, Bournemouthu, Yeovilu a Leytonu. Do Yeovilu nakonec přestoupil.

Po dvou sezonách v novém angažmá se Štěch vrátil do Česka a podepsal se Spartou. Zatímco v první sezoně plnil roli jedničky, v následujících dvou se v sestavě skoro vůbec neobjevoval. A dostal povolení k odchodu.

To nyní využil a opět se zkusí prosadit v Anglii. Luton hraje čtvrtou nejvyšší anglickou soutěž. „Luton mi dal šanci, abych ukázal, co ve mně je. To chci udělat. Chci zde dokázat velké věci,“ říkal Štěch pro oficiální stránky klubu.

Štěchův příchod si pochvaluje trenér brankářů Lutonu Kevin Dearden. „Myslím, že je to velmi důležitá posila. Chtěli jsme svého vlastního brankáře a když Marek řekl ano, šlo to velmi rychle. Jsem opravdu rád, že je tady,“ tvrdil.

Fotbalové přestupy ONLINE sledujte ZDE>>>

Gólman Marek Štěch během angažmá ve Spartě
Gólman Marek Štěch během angažmá ve Spartě

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud