20. června 2018 • 11:52

Leno v Arsenalu, zbyde místo pro Čecha? Lehmann si postěžoval

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Arsenalu začíná nová éra. Arséne Wenger je pryč, většina jeho trenérského týmu s ním a nový šéf Unai Emery zavádí vlastní pořádky. A ty se dotknou i Petra Čecha. V jeden den mu v klubu skončil trenér, legendární gólman Jens Lehmann, a přibyla konkurence v podobě Bernda Lena. „Kanonýři“ teď mají hned tři brankáře, kteří myslí na pozici jedničky. Je jasné, že alespoň jeden musí z kola ven.



Leno se stal druhou posilou Unaie Emeryho, po zkušeném pravém bekovi Stephanu Lichtsteinerovi. „Jsme nadšení z toho, že se k nám Bernd přidá. Je to brankář velkých kvalit a zkušeností,“ liboval si po jeho zisku španělský kouč. Teď ale musí řešit starosti – Leno nepřišel za 19 milionů liber (560 milionů koru) jen zahřívat lavičku, Petr Čech by rád udržel pozici jedničky a na místo mezi tyčemi si stále dělá zálusk David Ospina, toho času na MS v dresu Kolumbie.

Ačkoliv je poslední tři sezony jedničkou, nejhůře z celé trojice vychází právě český gólman. V 36 letech je z nich nejstarší, navíc má smlouvu už jen na jednu sezonu. V Itálii už se spekuluje o tom, že o něj má zájem Neapol, která přišla o jiného zkušeného muže mezi tyčemi, Pepeho Reinu.

Zapeklitá situace dokonce může dopadnout tak, že Lenovi může ubýt kompletní konkurence, když odejde jak Čech, tak Ospina. O brankáře, který dostával příležitost hlavně v pohárech, je velký zájem v Turecku, o jeho služby už přes rok usiluje istanbulský gigant Fenerbahce. Arsenal by tak na pozici dvojky za Lena mohl povýšit Emiliana Martíneze, který se vrací z hostování v Getafe.

Zůstal jen jeden Wengerův asistent

V nových pořádcích bude mít kromě Unaie Emeryho velké slovo i Javi Garcia. Uznávaný brankářský kouč je součástí nového trenérského týmu londýnského klubu, který se jej několik týdnů snažil přetáhnout z Paris Saint Germain. Z původního štábu zůstává jen asistent Steve Bould, končí několik známých tváří jako Wengerova pravá ruka Boro Primorac či bývalý gólman Jens Lehmann.

Ten svůj odchod po jediné sezoně nenesl zrovna dobře. „Je mi líto, že musím po pouhém roce opustit Arsenal. Jako jeden z asistentů jsem tam pracoval s hráči a trenéry a byla to skvělá zkušenost. Ale mentalita naší skupiny z roku 2004 už tam zřejmě není potřeba,“ rýpnul si na Twitteru Němec, který byl v jím zmíněném roce jedničkou mužstva, které vyhrálo Premier League bez jediné porážky.

Arsenal s přebudováváním kádru nehodlá přestat. Blízko je příchod defenzivního záložníka Lucase Torreiry, který je momentálně na šampionátu v Rusku s uruguayskou reprezentací. Mladý středopolař by měl londýnský celek vyjít na 30 milionů liber (883 milionů korun). Šéf Sampdorie Massimo Ferraro už potvrdil, že Torreira za tuto částku odchází, Arsenal ale konkrétně nezmínil.

Daleko od oficiálního představení nemá být ani stoper Dortmundu Sokratis Papasthatopulos. Lídr defenzivní řady Dortmundu má přijít za 16 milionů liber (470 milionů korun) a měl by být představen na začátku července.

Hráč kola Premier League: Petr Čech vešel do historie 200. nulou v lize
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud