Michal Koštuřík
2. srpna 2008 • 15:48

Aršavin míří do Tottenhamu

TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už jen hodiny možná dělí Andreje Aršavina od angažmá v anglickém Tottenhamu Hotspur, který je jediným klubem, jenž je ochoten zaplatit Petrohradu požadovanou částku.



„To je jediný klub, který splnil hráčovy požadavky a je ochoten zaplatit téměř tu sumu, kterou požaduje Petrohrad,“ prohlásil Dennis Lachter, zástupce ruského útočníka. Na Aršavinův příchod může navázat uvolnění kanonýra Berbatova do Manchesteru United.

Objev EURO 2008 si z mnoha nabídek vybral tu z White Hart Lane. „Andrej má velký zájem odejít do Tottenhamu. Jsem velmi optimistický, ačkoliv jednání se Zenitem jsou obtížná.

Ostatně jako vždy v případě ruských klubů. Teď už je to jen na Zenitu,“ uvedl Lachter s tím, že Aršavinovi volal i trenér týmu Juande Ramos.

Jakým jazykem si Rus se Španělem po telefonu vyprávěli, to nesdělil. Prý to ale byla oboustranně přínosná debata. „Kouč Andrejovi oznámil, že má na jeho přestupu veliký zájem a počítá s ním do role klíčového hráče.

Povídali si také o tom, jaký Ramos preferuje styl fotbalu a co by mohlo vyhovovat Andrejovi,“ nastínil hráčův agent.

Petrohrad konečně přiznal, že má nabídku Tottenhamu na stole. Dosud veškeré kontakty se zájemci o Aršavinovy služby popíral. „Ano, jednáme.

Hráč i anglický klub o přestup hodně usilují,“ poznamenal sportovní manažer Zenitu Konstantin Sarsanija.

Zůstává však jeden problém. „Spurs“ údajně nabízejí 24 milionů eur (zhruba 576 milionů korun), Rusové požadují ještě o něco víc. Zřejmě nechtějí, aby jejich hvězda stála méně než Robbie Keane, jehož Tottenham před pár dny prodal do Liverpoolu.

Druhá komplikace má jméno Super Cup. Petrohrad, který v květnu triumfoval v Poháru UEFA, se 29. srpna střetne v prestižním souboji s Manchesterem United, vítězem Ligy mistrů.

„Na ten zápas ještě chtějí mít Aršavina k dispozici,“ informoval Lachter. „Ale nemyslím si, že bude Tottenham tak dlouho čekat. Je třeba se dohodnout dřív,“ dodal.

Tottenham je v poslední době významným hráčem na přestupovém trhu. Zvlášť letos v létě dělá londýnský klub, v jehož kádru se snaží uchytit český útočník Tomáš Pekhart, monstrózní obchody.

Irského kanonýra Robbieho Keana „střelil“ za 610 milionů korun, ještě vyšší sumu (prý až 700 milionů) podle dostupných informací vyinkasovali „spurs“ od Sunderlandu za trio Chimbonda, Malbranque, Tainio.

Celkově utržili jen letos v létě hodně přes miliardu korun! A to je ještě reálně ve hře obří transfer bulharského střelce Dimitara Berbatova do Manchesteru United.

Kolonku „příchody“ rovněž zaplnila esa evropského formátu. Dosud posledním úlovkem ambiciózního celku je anglický reprezentant David Bentley z Blackburnu Rovers.

Když je k mání nějaké velké jméno, „kohouti“ jsou takřka vždy nablízku. „Nahradíme Keana i Berbatova,“ prohlásil sebevědomě chorvatský záložník Luka Modrič, největší letní posila. „Chceme vybojovat Ligu mistrů,“ upozornil Tomáš Pekhart.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud