Karel Häring
19. července 2009 • 02:00

Rockeři z Oasis Terryho nechtějí

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO - Jestli majitelé anglického klubu Manchesteru City a jejich trenér Mark Hughes budou naslouchat radám jednoho z nejznámějších fanoušků, pak od snahy získat Johna Terryho upustí. Noel Gallagher, kytarista známé skupiny Oasis, totiž říká: „Nekupujte ho.“



Celý týden plnila anglická média zprávy o třicetimilionové nabídce od arabských majitelů Manchesteru City směrem k Chelsea za služby obránce Johna Terryho. Kdyby záleželo jen na Gallagherovi, určitě by investoval peníze do jiných hráčů.

Pro deník Daily Mirror totiž prohlásil, že ho představa přesunu kapitána anglické reprezentace do Manchesteru děsí. „Nemám rád Johna Terryho a nikdy jsem ho rád neměl. Má směšný pohled a je to uplakané dítě. Navíc je ,Cockney‘ (rodilý Londýňan),“ nechal se slyšet starší z bratrů Gallagherových, jenž je celoživotním fanouškem Manchesteru City.

A když už se hudebník pustil do rozboru fotbalových transferů „citizens“, neodpustil si ani výtku směrem k dalšímu fotbalistovi, o kterého se trenér Hughes uchází – kanonýrovi Arsenalu Emmanuelu Adebayorovi. „Vždycky jsem měl velký odpor k Adebayorovi. Nemám totiž rád všechny ty stupidní tanečky okolo rohových praporků,“ zkritizoval taneční pokusy tožského reprezentanta při oslavách gólů.

Gallagher není ledajaký fanoušek, pojí ho například přátelství se známým bouřlivákem Joeym Bartonem ale i s Alessandrem Del Pierem. Když členové Oasis sledovali z tribuny, jak Itálie na mistrovství světa 2006 postoupila do finále přes Německo, italská superstar si přítomnost svých kamarádů pochvalovala. „Po utkání řekl, že jsem jeho maskot pro štěstí, takže přijdu i na finále a budu mít na sobě stejné oblečení, spodky a ponožky, abych mu přinesl štěstí.“

Vedle sedícím divákům to asi v ochozech berlínského stadionu nevonělo, ale Del Piero se radoval a s ním i celá Itálie ze zisku zlatých medailí.



Oasis, tady ještě bez monoklůFoto BBC.CO.UK

Bratři Gallagherovi patří v Anglii mezi nejznámější celebrity, a tak jsou často dotazováni na záležitosti týkajících se Manchesteru City. Před dvěma lety, když se komplikoval vstup thajského boháče Šinavatry do klubu, pobavil příznivce hláškou, že to je svou komplikovaností a chaosem situace typická snad jen pro Manchester City. „Ale já to miluju.“ Tím dal najevo jakousi dávku masochismu. „Nedávno byl rozlosovaný další ročník, ale my nemáme trenéra, z týmu zbyla polovina a ještě jsme neprodali jedinou sezonní permanentku. To je prostě úžasné.“

To je minulost. K blízké budoucnosti musí vzhlížet s optimismem. Vždyť šejk Mansúr utratil v létě za posily přes 50 milionů liber. Mimo jiné přivedl i Carlose Téveze, jenž přišel z konkurenčních United. A Gallagherovým se musí líbit, jak vedení City dráždí městského konkurenta. Po městě totiž v těchto dnech visí bleděmodré plakáty (klubové barvy) s postavou argentinského reprezentanta a nápisem: Welcome to Manchester.

To ale neplatí pro Johna Terryho. Alespoň pro případ, že se zeptáte Noela Gallaghera.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud