Pavel Janega
7. srpna 2009 • 20:34

Čech: Ronaldovi Manchester chybět nebude

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oči všech fanoušků anglického fotbalu se v úvodních kolech upnout na to, jak si Manchester United povede bez Cristiana Ronalda. Dočkat se nemůže ani brankář Chelsea Petr Čech. „Těším se. Bude vzrušující sledovat, jak jim bude Ronaldo chybět víc než jemu Manchester,“ pronesl.



Přestup Cristiana Ronalda do Realu Madrid otřásl celým fotbalovým světem. Není divu, částka 80 milionů liber udělala z portugalské hvězdy nejdražšího hráče planety.

Nyní se tým Alexe Fergusona bude muset bez Ronalda obejít. A najít strategii, která jej plnohodnotně nahradí. „Bude vzrušující sledovat, jak jim bude Ronaldo chybět víc než jemu United,“ řekl Petr Čech, brankář konkurenční Chelsea.

Na Old Trafford již zavítali zraněními věčně provázený Michael Owen, Gabriel Obertan a Antonio Valencia. Ten sice podával ve Wiganu výtečné výkony, ovšem v týmu mistra anglické ligy na něj budou logicky kladeny větší nároky.

ArchívFoto ČTK

Že United oslabili? To si český gólman Petr Čech nemyslí. „United stále zůstávají největší konkurentem Chelsea v boji o titul,“ tvrdí. „Prodali a nakoupili jen pár hráčů, protože pan Ferguson je spokojený s tím, co má k dispozici.“

Ačkoliv Ferguson v nejbližší době už žádné nákupy neplánuje, Čech zastává názor, že k pohybu v kádru „rudých ďáblů“ ještě může dojít. „Již takhle jsou silní, ale stále mají dost peněz na to, aby přivedli kohokoliv,“ uvedl.

K posilám United se Čech vyjádřil pozitivně a zdůraznil, že na všemi odepisovaného Michaela Owena si týmy budou muset dát velký pozor. „Sice ho trápila nesčetná zranění, stále však drží úžasný střelecký rekord. Myslím, že je to pro Manchester dobrá posila,“ hlásí.

Pochvalná slova na adresu United ale Čech záhy zkrotil. Podle jeho názoru Chelsea letos sesadí Fergusonův celek z ligového trůnu, kde se držel poslední tři roky.

V čem tkví jeho přesvědčení? „Máme nejlepší útočníky v Premier League. Duo Anelka – Drogba bude nemožné zastavit. Každý tým v Premier League i Evropě se jich bude bát,“ prohlásil Čech a připomněl, že oba celkem pravidelně atakují první místo střelecké tabulky. „Pokud sečteme jejich góly, vyjde nám skvělá vizitka.“

Jejich souhra funguje prý v tom, že zatímco jeden hraje chytře a ve vysokém tempu, druhý dělá všechno pro to, aby otevíral prostory, bojoval o míče nebo připravoval góly. „Je to perfektní kombinace. Už v přípravě bylo vidět, jak spolupráce fungovala,“ všiml si.

Drogba a Anelka slaví brankuFoto ČTK/AP

Forvardy Anelku s Drogbou pravděpodobně nasadí trenér Carlo Ancelotti už v nedělním šlágru Community Shield právě proti Manchesteru United. Ale ani případná výhra podle Čecha nemusí mít na konci sezony velký význam. „K ničemu to nebude, pokud v lize neskončíme před United. Musíme vítězit v každém utkání,“ burcuje český brankář.

Ten přitom mohl v neděli stát na druhé straně, v brance Manchesteru. A že k tomu stačilo málo, prohlásil před časem manažer Ferguson. Před sedmi lety chtěl Čecha vykoupit ze Sparty, ale nakonec si všechno rozmyslel a ze senzačního transferu sešlo. „Zdál se mi mladý a nevyzrálý,“ přiznal Ferguson.

To, že udělal chybu, si na Old Trafford všichni uvědomují, ale Čecha to vůbec netrápí. „Pochopitelně je příjemné poslouchat, že se na vás v devatenácti letech poptával jeden z nejlepších klubů na světě. Zájem pana Fergusona, který trénuje přes 20 let, během nichž získal spoustu trofejí a pomohl fotbalově vyrůst mnoha skvělým hráčům, je ohromný kompliment. Ale i tak jsem nakonec spokojen a moc rád s tím, jakým směrem se moje kariéra ubrala,“ dodal Čech.

Londýnská Chelsea proti Manchesteru United, brankář Petr Čech (Chelsea) a útočník Wayne Rooney (ManU).
Londýnská Chelsea proti Manchesteru United, brankář Petr Čech (Chelsea) a útočník Wayne Rooney (ManU).

Bývalý brankář Plzně, Blšan, Sparty a Rennes získal v letním přestupovém transferu nového kolegu. Záda mu bude nově krýt talentovaný Ross Turnbull. Spolu s ním přišli do Chelsea také útočník Daniel Sturridge a křídelní hráč Jurij Žirkov.

Další nové tváře se prý na Stamford Bridge už neobjeví. V pátek to prohlásil trenér Ancelotti, který je prý spokojen se současným stavem kádru. Z něj tak nehodlá uvolnit ani Ricarda Carvalha s Dekem, o které dlouho usiloval Inter Milán. „Oba jsou důležitými členy týmu,“ vysvětlil.

Zelenou k přestupu dostali pouze útočníci Claudio Pizzaro a Andrej Ševčenko. Jejich budoucnost by se měla vyřešit v nejbližších dnech.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud