21. září 2009 • 10:00

VIDEO: Bellamy při derby nafackoval fanouškovi

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co přineslo nedělní manchesterské derby mezi United a City? Strhující zápas. Sedm gólů. Ale taky dva pořádné skandály. Jeden z nich: útočník hostů Craig Bellamy napadl fanouška, jenž vběhl na hrací plochu. Případ vyšetřuje policie.



Byla to ostrá výměna názorů. Příznivec domácích United – zřejmě pod vlivem alkoholu – vběhl na hřiště, zaskotačil si a zase se nechal chytit pořadateli. Ovšem v tu ránu k němu přiběhl Bellamy a pořádně mu za jeho zdržování nafackoval.

Podívejte se zde:

Svým chování si našel řadu odpůrců, ale i zastánců. Především kouč City Mark Hughes obhajoval Bellamyho tím, že fanoušek neměl na hřišti co dělat. „Neviděl jsem to, ale ten chlapík tam být neměl. To je nepřijatelné,“ řekl po utkání.

Policisté již celý incident vyšetřují, ačkoliv na Bellamyho nikdo nepodal žalobu.

Fanoušek se na ploše ocitl poté, co Michael Owen gólem v 96. minutě rozhodl o dramatickém vítězství United 4:3.

Proč se tak dlouho nastavovalo? To manažer „citizens“ nepochopil a žádal vysvětlení. „Podle rozhodčích se hrálo 97 minut kvůli tomu, že jsme dlouho oslavovali náš třetí gól,“ kroutil hlavou Hughes.

Jeho protějšek Sir Alex Ferguson si zase postěžoval na střeleckou smůlu. „Mohli jsme vyhrát klidně o šest nebo sedm branek,“ uvedl. Ale i tak byl za těsné vítězství velmi rád. „Bylo to asi nejlepší derby, které jsem zažil.“

Ve druhém skandálu opět mají prsty fanoušci United. Jeden z nich o poločase při odchodu do kabin zasáhl mincí Javiera Garrida, který ovšem nebyl hlavním cílem. Měl smůlu v tom, že šel poblíž Carlose Teveze. Více ve videu.

Argentinského útočníka příznivci United nemohou vystát, protože v létě odmítl s klubem prodloužit smlouvu a raději přestoupil k úhlavnímu rivalovi City. Po celé utkání na něj přes 75 tisíc fanoušků bučelo a pískalo.

Garrido nebyl zraněn, přesto Anglický fotbalový svaz bude „nepřesnou“ minci i Bellamyho facku řešit.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud