8. května 2010 • 11:43

Ján Mucha: Do Evertonu jdu bojovat

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář slovenské fotbalové reprezentace Ján Mucha v létě po pěti letech opustí Legii Varšava a po mistrovství světa přestoupí do anglického Evertonu. "Podepsal jsem smlouvu do nejlepší ligy na světě, jdu bojovat," uvedl sedmadvacetiletý gólman s tím, že už se těší na zápasy v anglické lize.



V Polsku se mu prý žilo výborně, ale nabídku z ligy, která je podle jeho názoru nejlepší na světě, nemohl odmítnout. "Fotbalový život je velmi krátký, chtěl jsem využít tu možnost," řekl Mucha na pátečním setkání s fanoušky ve Slovenském institutu.

Tento týden byl v Liverpoolu obhlížet nové bydlení pro rodinu, školku po děti, s mužstvem Evertonu už si i zatrénoval. "Kromě počasí bylo asi všechno na jedničku," konstatoval.

V Legii, kde byl před několika dny zvolen nejlepším hráčem dubna, Muchovi v létě vyprší smlouva. "V Polsku se žije velmi příjemně. Strávil jsem tu kus života, narodily se mi tu děti, naučily se dobře jazyk," řekl gólman momentálně čtvrtého týmu polské ligy.

Tvrdí, že spoluhráči z Legie se na něj nezlobili ani tehdy, když Slovensku loni na podzim v chorzówském utkání proti Polsku vychytal postup na světový šampionát v Jihoafrické republice.

To, že se Slovensku podařilo probojovat na mistrovství světa, podle něho dokládá, že se úroveň fotbalu ve střední Evropě v posledních letech vyrovnala. Jeho favoritem na šampionátu, který začne v JAR za měsíc, je Španělsko.

"My máme dobré, mladé mužstvo, budeme se muset dostat ze skupiny," řekl Mucha. Slováci se ve skupině F utkají s obhájci titulu z Itálie, Paraguayí a Novým Zélandem. "O medaili mluvit nebudu, jsem rozumný člověk," pousmál se gólman, který za reprezentací poprvé nastoupil v únoru 2008 a dosud nasbíral 14 startů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud