Jakub Dvořák
18. dubna 2017 • 11:20

Sampdoria se bojí o Schicka: Nová smlouva a cena kolem miliardy?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mají v hrsti obrovský talent a nechtějí o něj přijít bez boje. Vedení Sampdorie Janov reaguje na zájem o Patrika Schicka. Juventus Turín, Inter Milán, ale i Tottenham či Arsenal si mají dělat zálusk o služby českého útočníka. Podle informací italské stanice Sky Sport mu ale chtějí v Janově nabídnout lepší smlouvu, ve které by měla být navýšena prodejní klauzule. Ta v současnosti činí 25 milionů eur (cca 670 milionů korun).



Neberte nám Schicka ! Tak nějak by se mohla jmenovat mise janovského celku, která je naplánována na příští týden. Prezident klubu Massimo Ferrero se má údajně setkat s agentem českého fotbalisty Pavlem Paskou a jednat o nové, a především, značně vylepšené smlouvě.

V té současné by, dle informací z Apeninského poloostrova, měl být jeho čistý roční zisk být kolem 400 tisíc eur (cca 10,6 milionů korun) a prodejní klauzule, za kterou může kdykoliv odejít, 25 milionů eur (cca 670 milionů korun).

To se má ale změnit. Sampdoria si je vědoma toho, že Schick má pro klub daleko větší cenu a nehodlá dopustit, aby v létě odešel za současnou sumu. Navíc je velmi pravděpodobné, že z kádru zmizí útočník Luis Muriel, o kterého na trhu bude zájem. Tím pádem by chtěli v Janově českého reprezentant udržet i pro další sezonu.

O Patrika Schicka má vážný zájem Juventus
O Patrika Schicka má vážný zájem Juventus

Vše tak bude záležet na zájmu české strany. Pokud k podpisu nové smlouvy nedojde, usnadní Schick svým zájemcům vyjednávací pozici.

Naopak pokud kývne na zvýšení platu a zároveň i klauzule, stoupne jeho tržní hodnota až k miliardě. Poté by jeho cena desetkrát vzrostla. Ze Sparty přestupoval do Sampdorie za částku kolem sto milionů korun.

To už by bylo pro Juventus, Inter, Tottenham, Arsenal a Atlético Madrid na pováženou, zda se do transferu odhodlají či ne.

Aktuální Schickova bilance je obdivuhodná. Statistici mu napočítali, že gól vstřelí každých 110 minut. Celkem jich má 11 a k tomu tři asistence. Odehraných minut má přitom ve 28 zápasech pouze 1 212.

Přestupy ONLINE sledujte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud