25. ledna 2010 • 15:03

Mourinho: Rozhodčí chtěl, abychom nevyhráli

Autor: pj, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to sladká výhra. Zvláště pro Josého Mourinha. Jeho Inter porazil v derby AC Milán 2:0 a přiblížil se k obhajobě titulu, vedení v tabulce Serie A navýšil o tři body. Po utkání se kontroverzní kouč smál, protože sudí prý zbytečně zvýhodňoval soupeře.



„AC Milán by nás porazil jedině, kdybychom dohrávali zápas v šesti lidech,“ rýpl si Mourinho. Narážel tím na dvě červené karty svých svěřenců Sneijdera a Lucia, které soupeři k bodům nenapomohly.

Beckham: Není to konec světa
David BeckhamFoto ČTK


„Hráli jsme proti silnému mužstvu. A přestože jsme měli početní převahu, nedokázali jsme ji využít. Někdy zkrátka bývá těžší hrát proti deseti lidem než proti jedenácti. Fanouškům se za prohru omlouváme, ale není to konec světa. Stále máme před sebou dost zápasů na to, abychom realizovali naše cíle.“

Už v minulosti Mourinho ukázal, že respekt k soupeři a rozhodčím nezná. Když může, tak si rýpne. Dělá to rád. A umí to. Vyprovokovat dokáže každého.

Nejvíce si dává záležet, když prognózy hovoří proti němu. Stejně jako před víkendem. Italský tisk hlásal, že AC Milán nabral famózní formu, že je nezastavitelný atd.

Na hřišti ale šly veškeré odhady stranou. Brankou argentinského snipera Milita šel Inter do vedení, které po přestávce navýšil Panděv. Zdramatizovat utkání mohl před koncem Ronaldinho, jenže pokutový kop neproměnil.

„Ve všem jsme byli lepší – v taktice, fyzičce i psychice,“ pochvaloval si Mourinho. „A sudí přitom dělal všechno pro to, abychom nevyhráli. Někdo se holt nesmířil s tím, že znovu vyhrajeme titul,“ nebral si servítky.

Mourinha zvláště vytočila červená karta Sneijdera, který chyběl Interu od 27. minuty. „Ptal jsem se rozhodčího, proč ho vyloučil. Odpověděl mi, že něčemu ironicky zatleskal. Nemělo smysl se s ním bavit. Nebyla náhoda, že vyloučil zrovna Sneijdera,“ prohodil Portugalec.

O to víc Mourinha výhra těšila. „Stejně by nás AC neporazil, ani kdybychom hráli v sedmi. Nedovolíme nikomu, aby nám sebral titul,“ dodal sebevědomě.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud