31. října 2010 • 14:59

Soupeř Sparty v krizi. Palermo prohrálo potřetí v řadě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Palerma, kteří hrají v základní skupině Evropské ligy s pražskou Spartou, podlehli v 9. kole italské ligy vedoucímu Laziu Řím 0:1 a prohráli třetí soutěžní utkání za sebou.



Sicilský tým nedokázal vstřelit soupeři branku ani v závěrečných 12 minutách, kdy měl početní výhodu. Lazio vyhrálo v domácí soutěži posledních pět zápasů a v čele tabulky má čtyřbodový náskok před mistrovským Interem Milán.

Utkání na stadionu Renza Barbery rozhodl v 27. minutě brazilský bek André Dias, který se po trestného kopu trefil povedeným volejem. Římský celek udržel nejtěsnější vedení i v závěrečné čtvrthodince, kterou odehrál bez vyloučeného obránce Giuseppeho Biavy.


Několika důležitými zákroky k tomu přispěl uruguayský brankář Fernando Muslera. Útočník Libor Kozák zůstal i dnes pouze na lavičce Lazia.

Palermo, které v prvním vzájemném zápase v Praze prohrálo 2:3, přivítá Spartu na svém stadionu v předposledním utkání skupiny 2. prosince.

Trenér Delio Rossi dnes poslal na hřiště sestavu: Sirigu - Cassani, Muňoz, Bovo, Balzaretti - Migliaccio, Bačinovič, Nocerino, Iličič (46. Hernández, 58. Maccarone), Pastore - Pinilla.

Dobrou formu potvrdilo Udine, které zvítězilo na hřišti Bari 2:0 a počtvrté za sebou v lize zvítězilo. Domácí naopak prohráli uplynulé čtyři utkání a vinou nejhoršího skóre se propadli na poslední dvacáté místo. Osm bodů mají na chvostu i Boloňa, Cesena, Parma a Fiorentina. Ta má však jako jediná zápas k dobru.

Hosty poslal do vedení už v 16. minutě chilský útočník Alexis Sánchez, náskok zdvojnásobil po hodině hry jeho krajan ze zálohy Mauricio Isla. Ani na lavičce Udine nebyl český útočník Matěj Vydra, který po letním přestupu z Baníku Ostrava stále čeká na svůj premiérový start v Serii A.

Rumunský útočník Adrian Mutu se po devítiměsíčním dopingovém trestu vrátil do sestavy Fiorentiny, která remizovala 0:0 na hřišti Catanie a stále čeká na výhru venku. Problémový fotbalista, který v lednu užil zakázaný stimulant sibutramin, je momentálně pro změnu vyšetřován kvůli konfliktu s barmanem ve Florencii.

Italská fotbalová liga - 9. kolo:

Palermo - Lazio Řím 0:1 (27. André Dias), Bari - Udine 0:2 (16. Sánchez, 60. Isla), Brescia - Neapol 0:1 (77. Lavezzi), Cagliari - Boloňa 2:0 (51. Nené, 79. Nainggolan), Cesena - Sampdoria Janov 0:1 (90.+2 Pazzini), Parma - Chievo 0:0, Catania - Fiorentina 0:0.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud