2. prosince 2009 • 17:54

Ailton: šesté lize se smál a teď v ní bude hrát

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý král bundesligových střelců Brazilec Ailton bude působit v německém Uerdingenu, který hraje šestou ligu. Ještě před měsícem se přitom šestatřicetiletý fotbalista takové možnosti smál.



Podle ambiciózního klubu podepsal Ailton smlouvu na rok a půl, během něhož se od týmu očekává tažení o dvě soutěže výš.

"Celé Německo se může tomuhle přestupu smát, ale mně tenhle úkol přijde zajímavý a doufám, že se mi bude dařit i střelecky," řekl Ailton. Ještě nedávno hovořil docela jinak.

"Do šesté ligy bych nikdy nešel. Německo je skvělá země, ale šestá liga? Nikdy v životě."Uerdingen patřil v 80. letech minulého století k solidním bundesligovým týmům a v roce 1986 prošel až do semifinále Poháru vítězů pohárů. Jeho výkonnost však začala klesat a před deseti lety přešla ve strmý pád ze druhé ligy až do šesté.

Ailton ještě před pár lety zářil v dresu Brém. V sezoně 2003/04 si 28 brankami vystřílel titul nejlepšího kanonýra bundesligy, ale pak zamířil do Schalke a jeho kariéra začala rychle vadnout. Přibral na váze a za posledních pět let vystřídal deset klubů. Naposledy hrál v čínské lize.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud