25. ledna 2010 • 17:48

Šimůnek cítí šanci: Wolfsburg propustil kouče

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Wolfsburgu jsou bez trenéra. Vedení úřadujícího mistra německé ligy dnes kvůli špatným výsledkům odvolalo kouče Armina Veha.



Po nedělní porážce 2:3 s Kolínem nad Rýnem, která byla sedmým utkáním za sebou bez výhry, klesl tým českého stopera Jana Šimůnka na desátou příčku tabulky. Na první místo ztrácí již 17 bodů.

Mužstvo dočasně převezme trenér rezervy Lorenz-Günther Köstner. "Spolupráce s Arminem Vehem byla dobrá a jeho vztahy s hráči také. Bohužel ale tým neměl výsledky. Nebyli jsme přesvědčeni, že pod vedením Veha by v nejbližší době mohl nastat rychlý obrat," uvedl sportovní ředitel klubu Dieter Hoeness.

VehFoto ČTK

Osmačtyřicetiletý Veh před sezonou nahradil úspěšného kouče Felixe Magatha, který zamířil do Schalke. Pod novým koučem však Wolfsburg nedokázal navázat na loňskou sezonu, kdy ničil soupeře drtivým útokem a překvapivě získal poprvé titul.

V nové sezoně se mu nedařilo především v obraně, když v dosavadních 19 utkáních inkasoval v průměru dvě branky na zápas. Hůř je na tom jen poslední Hertha Berlín.

Změna trenéra je šancí pro Šimůnka, kterého Veh po nevydařeném srpnovém utkání s Hamburkem přestal stavět.

Podle německých médií je nejvážnějším kandidátem na uvolněný post bývalý trenér Realu Madrid, Getafe či Šachtaru Doněck Bernd Schuster. Mluvčí klubu to však odmítl potvrdit.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud