30. března 2010 • 16:07

Lehmann: Po sezoně končím. Definitivně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německý fotbalový gólman Jens Lehmann potvrdil svůj úmysl ukončit po této sezoně kariéru. Čtyřicetiletý gólman Stuttgartu dnes na tiskové konferenci prohlásil, že svůj poslední zápas odehraje 8. května, kdy jeho tým zakončí bundesligu na hřišti Hoffenheimu.



"Rodinná rada to tak rozhodla," uvedl bývalý brankář Schalke, AC Milán, Dortmundu a Arsenalu.

V poslední době přemítal nad nabídkou z MLS, kde se o něho údajně zajímaly New York a Seattle, ale místo zámořského angažmá skončí.

Za reprezentaci Lehmann odchytal 61 utkání. Týmovou jedničkou byl na světovém šampionátu 2006 v Německu, kde domácí tým skončil třetí, a na mistrovství Evropy 2008, odkud má stříbro. Byl také členem kádru poražených finalistů na MS 2002.

Kromě sportovních výkonů proslul také několika excentrickými kousky. Jen za prosinec minulého roku jich stihl několik. Mimo jiné močil za reklamním panelem při utkání Ligy mistrů a dostal se do potyčky s fanouškem, jemuž sebral brýle a hrozilo mu kvůli tomu obvinění z krádeže.

Od fotbalu si Lehmann příliš neodpočine, neboť přijal nabídku britské televizní společnosti Sky a v létě bude působit jako expert během mistrovství světa v Jihoafrické republice.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud