Pavel Kalouš
23. listopadu 2011 • 15:29

Beckham odmítl návrat: V Premier League mě nikdo neuvidí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to jako záhada hlavolamu z pera Jaroslava Foglara. Jaký klub uloví hvězdného Davida Beckhama? Favoritem zůstává Paris Saint-Germain, naopak vyloučený je záložníkův návrat do rodné Anglie. „Nedokážu si představit hrát proti United v Premier League,“ tvrdí.



Trofej pro vítěze americké Major League Soccer zvedl nad hlavu už před třemi dny, jenže o své budoucnosti podle všeho dodnes nemá jasno ani on sám. Záložník David Beckham, jehož pětileté angažmá v LA Galaxy je u konce, své fanoušky stále napíná.

„Fotbal mě pořád baví, takže není pochyb o tom, že budu pokračovat dál. Musím si teď sednou se svojí rodinou a přáteli a rozhodnout, co pro mě bude nejlepší. Mám několik možností, ale rozhodnutí ještě nepadlo,“ říká Beckham.

Nouzi o nabídky ale rozhodně mít nebude. Přestože oslavil už 36. narozeniny. „Chce mě několik velkých evropských klubů, což je v mém věku úžasné. Když se vám ozvou takové kluby, je to vždy velké pokušení,“ rozplývá se anglická hvězda.

Kdo stojí ve frontě na Beckhama první? Podle všeho stále francouzský klub Paris Saint-Germain. Bohatý klub, do kterého pumpují svoje petrodolary mocní šejkové z Kataru, se o stárnoucí legendu zajímá už několik týdnů a zájmu se nebrání ani sám hráč.

Stěhování do Paříže ostatně dává smysl i z Beckhamova pohledu. Do města na Seině by ho mohly lákat dva důvody. Zaprvé, francouzský trh nabízí pro módní ikony, jakými jsou Beckham i jeho manželka Victoria, slibný, dosud nevyužitý potenciál.

Zadruhé, na lavičce Paris Saint Germain sedí brazilský kouč Leonardo, který Beckhama vedl během jeho hostování v AC Milán. „Ještě jsem s ním o tom nemluvil. Jen mi před finále posílal zprávu, že mi drží palce,“ tvrdí Beckham.

David Beckham se raduje z gólu, kterým Landon Donovan rozhodl finále MLSFoto Reuters
S jistotou si naopak můžete škrtnout návrat do anglické Premier League, kde se Beckham proslavil v dresu Manchesteru United. „Když jsem byl na hostování v AC Milán, proti United jsem nastoupil. Ale hrát na Old Trafford v dresu jiného anglického týmu, to by byl podstatný rozdíl,“ kroutí hlavou.

Právě láska k „rudým ďáblům“ mu prý návrat na Britské ostrovy nedovolí. „Tenhle klub miluju a obdivuju. Vždy jsem říkal, že bych tady rád zakončil kariéru, ale to už se nestane. Proto si nedokážu představit, že bych proti United nastoupil v Premier League,“ má jasno Beckham.

Zatímco on nad svou budoucností stále váhá, LA Galaxy si už údajně mezitím za něj vyhlédli náhradu. Další globální superstar, která by měla udržet zájem o americkou Major League Soccer i po odchodu Beckhama, by se mohl stát útočník Didier Drogba.

Pro kanonýra Chelsea je sice prioritou prodloužit smlouvu na Stamford Bridge, jenže všechno by mohla změnit lukrativní nabídka ze zámoří. A úřadující americký šampion nehodlá šetřit – Drogbovi je prý ochotný nabídnout smlouvu s platem 150 milionů korun za rok. Nechá se Drogba přesvědčit?

David Beckham objímá po vítězství ve finále MLS své syny (zleva) Brooklyna, Cruze a Romea
David Beckham objímá po vítězství ve finále MLS své syny (zleva) Brooklyna, Cruze a Romea

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud