23. listopadu 2015 • 17:28

Začínali v Příbrami. Teď čeští mladíci hráli proti sobě na Ajaxu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vychovala je příbramská akademie. Jako malí kluci spolu jezdili po celé Evropě, kde absolvovali různé stáže. Jejich společný příběh má zajímavé pokračování. V sobotu se Václav Černý a Dominik Mašek potkali na hřišti jako soupeři v nizozemské lize. Větší radost měl po utkání mladší Václav, jehož Ajax Amsterdam doma zvítězil nad Leeuwardenem vysoko 5:1.



Příběh jako z pohádky. Oba si tvrdě jdou za svými sny a ty se jim postupně splňují. Po sobotním vzájemném duelu vložil agent obou hráčů David Nehoda na sociální síť příspěvek o tom, jak spolu byli kdysi na stáži například v londýnské Chelsea, v sobotu se potkali jako soupeři.

Jejich cesty z Příbrami však směřovaly jinam. Starší Mašek odešel v 17 letech do německého Hamburku, kde působil v mládežnických výběrech, avšak nikdy se neprosadil do bundesligového áčka. Mladší Černý zvolil angažmá v Ajaxu Amsterdam, kde se postupně i přes nízký věk zapojuje s prvním týmem.

Letos v létě využil Mašek nabídky nizozemského Leeuwardenu a upsal se mu na dva roky s půlroční opcí. V jeho dresu letos nastoupil pouze ke dvěma duelům. V září odehrál celých 90 minut proti mistrovskému Eindhovenu a v sobotu si připsal 16 minut právě proti Ajaxu.

To Černý patří stále ještě do juniorky Ajaxu. I tak má ale na kontě tři starty v áčku pod vedením Franka de Boera. Druhý ligový start si odbyl právě v českém mini souboji, když dostal šanci na posledních 25 minut. Černý nastoupil do utkání v 64. minutě za stavu 5:1 pro Ajax, který se drží v čele nizozemské ligy. Naopak Leeuwardenu se nedaří, s pouhými sedmi body je předposlední a po 13 kolech stále čeká na první výhru v sezoně.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud